Cum tratam natural caderea parului la barbati

Acest articol este folositor deopotriva si femeilor, insa voi pune mai mult accent asupra problemei caderii parului la barbati.

De ce?

Conform statisticilor, alopecia afecteaza peste 75% din barbatii de toate varstele. Alopecia la barbati incepe in doua sau trei puncte din cap si se dezvolta pana ce acapareaza toata suprafata capului. Doar in lateral si in spate mai ramane par.

caderepar_barbati

 

Daca ai ajuns sa citesti acest articol, probabil ca te confrunti deja cu caderea parului. Te inteleg, stiu cat poate fi de neplacut, dar mai ales luipta ta pe plan psihic: ce vor spune ceilalti cand ma vor vedea complet chel? Voi mai fi acceptat in grupul meu de prieteni? Voi mai avea vreodata succes la femei daca imi cade parul din cap? Si multe altele.

Cred ca doresti o rezolvare urgenta a problemei tale. Asa ca, sa trecem la partea concreta.

 

 Ce nu se spune despre caderea parului la barbati?

Ai cautat informatii despre cauzele caderii parului la barbati si tot ce ai gasit au fost acestea: alopecia (caderea parului) la barbati poate fi ereditara – avand o cauza genetica, sau datorita unei dereglari hormonale.  Esti lamurit de la aceste informatii?

Ai vrea sa cunosti ce este in spatele acestor cauze descrise mai sus? Ai vrea sa stii cum sa le elimini?

Daca da, urmareste-ma in continuare

Alopecia ereditara, din motive genetice:   Caderea parului NU este un proces programat genetic. Niciunde in informatia genetica nu este programata data la care sa cada parul! Ceea ce este transmis genetic este modul cum va creste capul. Caderea parului este un efect secundar datorat unor moduri de crestere „necorespunzatoare” ale capului.

Alopecia determinata de hormoni : La fel ca si in cazul precedent, hormonii NU sunt implicati direct in caderea parului. Exista cinci hormoni care pot participa indirect la caderea parului. Patru dintre ei sunt prezenti atat la femei, cat si la barbati. Acestia sunt mai exact, hormonii stresului. Despre cum actioneaza hormonii stresului in caderea parului, voi scrie intr-un articol separat. Acum vreau sa iti spun despre cel de-al cincilea hormon, care se regaseste in cantitate mare la barbati. La femei, e intr-o cantitate foarte mica, fara sa aiba efecte puternice. Acel hormon este testosteronul. Acum cred ca a devenit mai limpede de ce alopecia este mai frecventa si mai severa la barbati decat la femei.

 

Si totusi, nu la toti barbatii le cade parul. Chiar si la cei carora le cade parul, nu la toti le cade la aceeasi varsta, nu la toti le cade  in acelasi ritm. Explicatia consta in forma capului. Forma capului va determina modul cum acesta va creste. Pentru ca sa ma intelegi mai bine, ia doua baloane: unul de forma clasica, adica aproape sferic si altul de forma subtire si alungita. Cand le vei umfla, ei observa ca nu cresc ambele baloane la fel. Felul cum se maresc baloanele depinde de forma pe care o au.

 

Tratamentul complet natural al caderii parului la barbati 

In paragraful precedent ai vazut cum alopecia este determinata de cresterea „incorecta” a capului. Vestea buna este ca se poate corecta cresterea aceasta „incorecta”. Corectand modul de crestere, vei stopa caderea parului. Ba mai mult, daca parul nu e cazut de prea multi ani, chiar il poti regenera in zonele cazute, deoarece radacinile sunt inca vii.

Acest lucru se face intr-un mod simplu si natural, prin niste exercitii specifice. Exista anumite alimente care ajuta la cresterea parului, insa exercitiile specifice sunt cele mai importante in acest caz.

E timpul sa nu te mai lasi sedus de reclame la diferite solutii magice de regenerare a parului. Afla metoda corecta, naturala si sigura pentru a-ti regenera parul cazut:

www.stiintaparului.ro.im 

 

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.