Cum utilizati furtunul de apa din gradina

Pentru intretinerea corecta a gradinii este important s-o udam zilnic cand temperatura este cea mai scazuta, iar aceasta este dimineata sau seara dupa lasarea soarelui. Tocmai pentru ca deja este tarziu si suntem obositi, dupa ce am terminat udatul gradinii furtunul de apa ramane acolo si strica estetica gradinii.

Adunatul furtunului de gradina poate fi o manevra neplacuta, apa care ramane in furtun sa ne curga pe pantofi sau sa lase dupa noi o dara de apa tocmai cand nu dorim. Pentru a elimina astfel de probleme s-au inventat foarte multe tipuri de suporturi cu ajutorul carora puteti manevra furtunul de apa.

Cea mai usoara si simpla metoda este utilizarea unui tambur pe care se infasoara furtunul pentru a fi mutat pana la locul de depozitare. Acesta poate fi un garaj, o mica camera de unelte situata langa gradina sau locuri special amenajate si ascunse in care pot fi puse diverse unelte si furtunul de apa.

Sunt foarte multe inovatii in acest tip de suporturi de furtunuri, cu furtunuri de apa care sunt fixate pe o parte la un suport de pe care printr-o simpla tragere de furtun se desfasoara pana la suporturi ascunse in ornamente de gradina intr-un loc special ales strategic ca furtunul sa poate fi extins in orice parte a gradinii pentru a fi udata.

Calitatea furtunurilor de apa trebuie sa fie foarte buna, cu rezistenta mare la intemperii, mai ales daca furtunul este depozitat intr-un loc deschis unde toate fenomenele meteorologice il pot atinge.

Exista si alte metode de depozitare a furtunului de apa, mai ales daca furtunul nu este depozitat in imediata apropiere a gradinii si este necesara transportarea lui pe o distanta destul de lunga. Ca sa duci rola de furtun apa in mana, este posibil ca rola sa fie destul de grea si acest lucru sa ne deranjeze, de aceea trebuie sa cautam o metoda mai usoara si mai eficienta.

In majoritatea cazurilor udatul gradinii trebuie sa fie facut cat mai usor pentru a pastra placerea muncii, de aceea este de recomandat ca rola de furtunuri sa fie mutata dintr-un loc in altul cu un carucior sau suport special conceput pentru acest lucru. Astfel munca va fi mai usoara si o vom face cu placere zilnic, altfel vom fi tentati sa renuntam la udatul gradinii si s-a lasam gradina in paragina.

Intr-un fel este un cerc vicios, ne face placere sa stam in gradina ingrijita dar acest lucru este imposibil fara sa avem grija de ea, sa tundem iarba si tufisurile, s-o udam zilnic pentru a asigura umiditatea necesara, totodata aceasta munca trebuie sa fie facuta usor ca s-o facem cu drag altfel vom fi tentati sa renuntam si pierdem si placerea de a admira gradina noastra ingrijita.

Si acest lucru arata nevoia de a organiza munca de gradina cat mai bine, si sa va echipati cu echipamente si furtunuri de apa usor de utilizat si transportat.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.