Cursul euro saptamana aceasta

Anul 2014 nu a adus mari modificari in ceea ce priveste cursul euro in raport cu leul romanesc,  insa inceputul lui 2015 a fost unul furtunos, care a produs schimbari notabile in acest sens.

Factorii care influenteaza  cursul euro

Mai exact, anul acesta euro a crescut inca din primele zile, insa nu se poate anticipa care va fi parcursul pe tot parcursul lui 2015, spun bancherii. Asadar, nici macar nu vom sti cursul euro, cu cateva zile inainte, de exemplu nu putem sti de luni cu cat va fi vanduta sau cumparat un euro in ziua de marti.

Cursul euro este aflat  doar in ziua in care este afisat. Pana atunci, pot fi facute doar cateva aprecieri. Banca Nationala a Romaniei va fi cea care va stabili un curs de referinta, dupa care se vor ghida bancile comerciale.

Cursul euro depinde extraordinar de mult de factorii economici, dar si de ceea ce se intampla pe scena politica dintr-o tara. De exemplu, orice instabilitate in acest plan, aduce instabilitate si in ceea ce priveste cursul euro, asa cum s-a intamplat acum doi ani, cand fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a fost suspendat din functie, pentru o luna de zile. Atunci cursul euro a crescut in raport cu moneda tarii noastre.

Cursul euro, de importanta majora

Cu ochii pe cursul euro stau mai ales cei care au rate in aceasta moneda europeana, dar si cei care isi primesc salariile in euro. Daca primii nu se bucura cand moneda unica este in crestere in raport cu leul romanesc, cei care sunt platiti in euro au numai motive de bucurie, pentru cas primesc bani in plus la salariu. La fel de bucurosi sunt si proprietarii care au stabilit cu chiriasii chiria in euro. Interesate de cursul euro sunt si persoanele care vor sa investeasca in Romania.

Evolutia euro, in raport cu dolarul

In ceea ce priveste raportul cu cea mai puternica moneda din lume, dolarul american, moneda unica europeana a scazut la sfaristul saptamanii la cel mai jos nivel fata de dolar inregistrat in ultimii 11 ani. Acest lucru s-a intamplat in urma discutiilor care s-au purtat intre liderii lumii, la ForumuL economic de la Davos, care a avut loc la sfarsitul lunii ianuarie, in Elvetia.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.