Cutii carton pentru torturi si prajituri

Cartonul este un material foarte comun in zilele noastre. Reprezinta o hartie groasa si mai rigida. Tehnic, procesul de fabricare este acelasi ca al hartiei. Cartonul se imparte in mai multe categorii si, dintre acestea, vom trata mai cu atentie cartonul pentru ambalaj si legatorie (din acest tip de carton se fac ladite, cutii, coperti etc ).

In zilele noastre, in care lumea este parca prea repezita, adesea ne vedem pusi in situatia de a comanda mancare la domiciliu sau de a cumpara, din magazine sau restaurante, la pachet. De cele mai multe ori, mancarea pe care o cumparam este ambalata in cutii de carton, pentru ca acestea sunt foarte practice, usoare, simplu de folosit si transportat si, nu in ultimul rand, au un pret foarte accesibil. Sunt, de altfel, si prietenoase cu mediul inconjurator, deoarece sunt reciclabile.

Orice cofetarie impacheteaza prajiturile sau torturile pentru clienti in acele cutii care se inchid in X, in partea de sus. Cutiile sunt din carton, cu maner, au in partea de jos o placa mai rigida pentru a sustine bine greutatea, iar in partea de sus manerele se impreuneaza. Pe langa faptul ca o astfel de cutie fereste prajiturile de praf si de soare, deci sunt igienice, le face si usor de transportat. In cazul torturilor, cutia se deschide complet, toti peretii ei se lasa, pentru ca tortul sa poate fi usor transferat pe un platou sau o farfurie si, mai apoi, servit musafirilor la masa festiva.

Cutiile din carton pentru torturi si prajituri sunt, de cele mai multe ori, albe sau in culori uni. Cofetariile care sunt deja un brand consacrat, au apelat la personalizarea cutiilor, fie cu numele firmei, fie cu o stema sau un logo reprezentativ.  Cutiile acestea pot fi decorate cu asa numitele dantele, tot din carton. Acestea sunt decupaje frumoase de diferite forme ce imita dantela, in carton. Pot fi puse in cutie, sub prajituri sau torturi sau pot fi puse pe cutie pentru  un plus la efectul decorativ.

Asa cum au aparut torturi din ce in ce mai colorate si mai vesele pentru cei mici, asa si cutiile de carton pot avea imprimate personaje de desene animate, jucaria preferata sau chiar chipul copilului sarbatorit. In cazul unei aniversari de cuplu, indragostitii pot opta pentru o cutie de carton cu chipul lor sau o alta poza care are un statut aparte pentru relatia lor. Pentru un plus de eleganta, manerele se pot inchide in forma de fluture sau in forma de floare.

Un dezavantaj al acestor cutii este ca, odata folosite pentru transportarea de torturi sau prajituri, nu mai pot fi folosite pentru altceva. In cazul in care cutia se pastreaza intacta si nu absoarbe din siropul blatului de prajitura, forma ei specifica o impiedica sa mai poate fi folosita si in alte scopuri.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.