De câte tipuri este tigla și ce avantaje poate aduce?

acoperis-tigla

Tigla este cea mai buna soluție pentru acoperisul unei case, fiind extrem de populara, mai ales in randul romanilor. Ceea ce putini stiu, este ca atunci cand esti in cautarea unui acoperis tigla vei descoperi mai multe tipuri de tigla. Ai la dispozitie tigla metalica, tigla ceramica si tigla din beton. Vom incerca sa analizam fiecare dintre cele 3 solutii, pentru a descoperi care este cea mai buna varianta pentru acoperirea casei tale.

Tigla metalica. Este o varianta rezistenta, usoara si foarte simplu de montat. Avantajele majore pe care le prezinta sunt faptul ca are o greutate mica, asadar nu va afecta structura, dar si faptul ca poate fi gasita intr-o varietate mare de culori sau de forme. De regula, tigla metalica este realizata din tabla zincata acoperita cu mai multe straturi de pasivizare, grund si poliester.

Nu este cea mai rezistenta tigla, producatorii oferind garantii de pana la 10 ani. Cu toate astea, sunt cazuri in care poate sa reziste mai mult de 50 de ani. Evident, conteaza mult modul in care este ingrijita.

Tigla ceramica. Este cea mai populara varianta de tigla, pe de o parte datorita aspectului si pe de alta datorita proprietatilor. Durata sa de viata este uriasa, depasind 100 de ani. Tigla ceramica rezista la foc, la temperaturi variate, la cicluri  de inghet-dezghet si la alte probleme cum ar fi acizii sau murdaria. Are marele dezavantaj de a fi foarte grea. Practic, tigla ceramica este de 10 ori mai grea decat cea metalica, ceea ce iti poate da de gandit inainte de a o achizitiona. Daca vrei tigla ceramica, este nevoie de un specialist constructor care sa iti spuna daca se preteaza sau nu pentru structura casei tale.

Tigla din beton. Cel de-al 3-lea tip de tigla pentru care poti opta este cea de beton. Este o varianta foarte rezistenta, cu absorbtie mica de apa si cu pret mic. Absorbtia mica de apa o face foarte rezistenta in timp, insa betonul prezinta riscul de infiltratii, ceea de duce la posibilitatea de alunecare in anotimpul rece. Tigla din beton are o greutate mare, insa poate sa fie achizitionata intr-o varietate mare de culori si forme, ceea ce o face apreciata in randul utilizatorilor.

 

Un acoperis din tigla poate sa aduca, asadar, eleganta, rezistenta si eficienta in ceea ce priveste izolatia casei, insa este foarte bine sa stii care este tigla cea mai potrivita pentru tine.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.