De ce e necesar sa intrebuintam scaunele auto?

Sunt destule ratiuni pentru care este nevoie de intrebuintarea scaunului auto pentru copii. Iata doar cateva dintre acestea:

Forta in caz de accident – Sunt cele mai sigure in caz de accident

Scaunele auto pentru cei mici reprezinta investitia cea mai buna pentru protectia micutului dvs. Nici macar mainile unui parinte nu au suficienta forta ca sa protejeze micutul in caz de impact sau la o frana brusca. Din cercetarile facute in domeniul acesta s-a realizat faptul ca greutatea unui copil de douazeci kg in timpul unui accident la 50 km/h este aproximativ sase sute kg. Motiv pentru care se impune intrebuintarea unui scaun auto agreat si nimerit cu greutatea si dimensiunea pentru copii.

Obligatia legislativa – Nu mergeti conform legii fara ele

Legislatia din Romania cere soferilor sa asigure transportul copiilor cu varsta pana la trei ani in mecanisme de retinere omologate, iar copiii cu varste cuprinse intre trei si doisprezece ani sau pana in 150 centimetri dimensiune trebuie sa aiba centuri de siguranta adaptate greutatii si marimii lor. Tot asa copiii cu varsta pana la doisprezece ani nu au voie sa stea pe scaunul din dreapta soferului nici macar daca sunt tinuti in brate de catre un om mare (Art. 97, alin (1) si (2) din legislatia rutiera). Pentru ca autoturismul nu are in dotarea standard centuri potrivite micutilor pana in 12 ani, singura alternativa legala este un scaun auto potrivit varstei si greutatii micutului dvs.

Economisiti

La motivul de dinainte se adauga si faptul ca, in momentul in care sunteti depistati transportand micuti fara un aparat omologat, riscati o penalizare de maxim 1300 lei. Chiar pe acest site gasiti scaune auto care au preturi de mai bine de patru ori mai mici. Dintr-o data scaunul pentru masina nu mai pare scump, ci se dovedeste o investitie.

Aveti tehnologia la dispozitia dvs.

Scaunele de masina sunt supuse celor mai dure verificari in tot timpul de la inceput pana la iesirea din fabrica. Cu cat scaunul de masina este mai nou si cu cat are inglobate mai multe masuri de securitate, cu atat ofera o protectie mai mare copilului dvs. Magazinul nostru ofera cele mai noi colectii ale marilor producatori tocmai pentru a va putea pune la dispozitie cea mai buna solutie pentru transportul copilului.

Confortul micutilor

Chiar daca s-ar parea ca scaunele pentru masina opresc miscarile copilului, un scaun auto adecvat pentru el ii ofera un confort superior fata de bancheta masinii. Copilul se poate bucura de o pozitie anatomica deosebita si astfel va sta confortabil si linistit chiar si intr-o calatorie mai lunga (lucru ce nu poate decat sa va bucure).

Desigur sunt multe alte motive pentru a utiliza scaunele auto, dar sunt sigur ca v-am convins deja de necesitatea lor. Scaunele auto pazesc copiii intr-adevar, insa nimic nu ofera mai mare securitate copilului decat un parintele responsabil.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.