De ce este bumbacul materialul ideal pentru lavete

Bumbacul este recunoscut in industria textila in primul rand ca material pentru fabricarea imbracamintii. Hainele din bumbac sunt considerate cele mai potrivite pentru pielea sensibila, multe dintre hainele pentru bebelusi fiind confectionate din aceasta fibra. Mai putin cunoscuta este utilitatea acestui material in confectionarea de lavete, acesta fiind folosit datorita proprietatilor sale specifice precum faptul ca este puternic absorbant si devine mai rezistent atunci cand este ud.

Ce este bumbacul?

Este un material cu fibre scurte, lucioase, de culoare alb-galbuie, ce se obtine dintr-o planta rezistenta la seceta cultivata in zonele calduroase. Toate aceste trasaturi fac din bumbac una dintre cele mai raspandite fibre naturale folosite in industria textila. In momentul actual exista o mare varietate de tipuri de bumbac, de la cele cu fibra groasa si scurta, la cele subtiri cu fibre mai lungi, pentru materialele extrem de delicate. Pentru ca bumbacul este biodegradabil, se incurajeaza cresterea acestuia si utilizarea in cat mai multe aspecte ale vietii de zi cu zi, de la imbracaminte pana la lavete bumbac.

Avantajele bumbacului

Acesta este usor de spalat la orice temperatura, petele persistente fiind mult mai usor de scos din fibra de bumbac decat din alte tesaturi. Cateva dintre trasaturile sale principale sunt motivul pentru care fabricantii de lavete aleg bumbacul ca material preferat in fata unor alternative sintetice:

  • Bumbacul este extrem de absorbant, putandu-si mari volumul cu pana la 200%.
  • Bumbacul nu se pateaza usor, putand fi spalat si refolosit ca laveta pentru o perioada lunga de timp.
  • Bumbacul rezista la temperaturi foarte mari, facand posibila scoaterea petelor dificile care apar la folosirea in bucatarie.
  • Bumbacul nu este costisitor, putand fi folosit in fabricarea unor produse de calitate la preturi accesibile.

Acest material este o optiune excelenta pentru o varietate de folosiri, dar sub forma de lavete, cele cateva dezavantaje ale bumbacului devin usor neglijabile: sifonarea, faptul ca isi pierde culoarea odata expus la soare sau faptul ca poate intra la apa sau se poate largi dupa mai multe folosiri, toate acestea nereprezentand nici o problema in cazul folosirii lavetelor din acest material.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.