De ce imi trebuie un sistem de camere supraveghere

Cand discut cu clientii, adesea primesc intrebarea: „de ce am nevoie de camere supraveghere in locatia mea?”. Varianta de raspuns pe scurt este ca proba video reprezinta cea mai solida dovada pe care politia sau judecatorul o va lua in considerare in functie de gravitatea faptei comise.

Evident, conteaza foarte mult si calitatea inregistrarilor pentru a putea identifica cu usurinta anumite elemente cheie. E drept ca pe piata exista atat de multe tipuri de tehnologii in ceea ce priveste monitorizarea video incat achizitia unei camere de supaveghere cu infrarosu potrivita, poate fi o adevarata provocare. Totodata, trebuie tinut minte ca deseori primiti de la un produs atat cat face, deci pretul ar trebui sa fie ultima grija daca va ganditi la siguranta bunurilor, a familiei, etc.

A nu se intelege gresit totusi. Nu spun ca va trebuie performanta camerelor de supraveghere folosite la granita de exemplu. Ceea ce incerc sa subliniez este faptul ca un sistem de monitorizare trebuie sa va ofere acel sentiment de pace interioara chiar daca nu sunteti in locatie. Majoritatea unitatilor DVR din comert au posibilitatea de a transmite prin internet imaginile suprinse de camerele de supraveghere video. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, aveti nevoie de o conexiune la internet atat in locatia unde se monteaza kitul de supraveghere cat si pe telefonul mobil de pe care doriti sa vedeti imaginile.

Pe magazinul eyewatch http://supraveghere-camere.net veti gasi DVR-uri cu functia P2P ce va permite sa vedeti imaginile remote chiar daca abonamentul de internet pe care il aveti este cu IP dinamic (adica se schimba in anumite conditii). In trecut acest lucru era o problema insa cu noile modele de unitati DVR nu mai este nevoie sa platiti bani pentru a beneficia de un IP static.

Daca sunteti administratorul unei afaceri, va sugerez sa cautati un sistem de camere supraveghere HD deoarece va poate proteja firma nu numai de hotii din exterior ci si de angajatii dvs. O camera pentru interior are un efect major asupra psihicului unui individ care stie ca este monitorizat. In acest fel, din punctul meu de vedere, veti putea testa onestitatea angajatilor pe care ii aveti. Totodata este posibil sa vedeti ca oamenii vor munci cu mai mult spor pentru ca ei stiu ca sunteti cu ochii pe activitatea lor. Un alt beneficiu poate fi in cazul companiilor de asigurare. Proba video surprinsa de o camera de interior sau exterior va scapa de atata bataie de cap si in acest fel puteti obtine mai repede despagubirea de care aveti nevoie pentru a va continua activitatea.

Cand mi-am montat camere supraveghere acasa, vecinii mei au ramas surprinsi. Am incercat sa le spun si lor sa-mi urmeze sfatul dar nimeni nu a facut nimic pana cand au fost sparte doua locuinte din cartier. Partea buna este ca vecinii din fata casei si din spatele ei nu au fost jefuiti dar cu siguranta aceasta intamplare le-a aprins un beculet in subconstient deoarece sunt tot mai interesati de aceste sisteme.

Cu totii avem griji dar dupa parerea mea este mai bine sa avem acea liniste sufleteasca stiind ca locul unde ne simtim bine (acasa), este protajat video cu camere de supraveghere.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.