De ce nu se recomanda instalarea la interior a unui generator de curent

Generatorul de curent, asa cum il cunoastem cu totii, are rolul de a suplini penele de curent sau problemele partiale ale retelei locale de alimentare cu energie electrica. In functie de capacitatea sa, un generator poate fi folosit atat ca sursa complementara de energie electrica dar mai ales ca sursa singulara, asa cum se intampla in industrie. Sunt numeroase locatii care nu dispun de alimentare cu energie electrica, generatorul de curent fiind singura posibilitate pentru ca lucrarile de constructii sau orice alte lucrari sa se desfasoare in deplina siguranta, la capacitate maxima.

Unde se monteaza un generator de curent? Din informatiile regasite pe site-urile de specialitate, majoritatea celor care folosesc astfel de echipamente recomanda montajul la exterior, in acest caz preferandu-se generatoarele de curent cu carcasa.

De ce nu este indicat sa montati generatorul de curent la interior?

In primul rand datorita sigurantei persoanelor care locuiesc in incaperile alaturate celei dedicate generatorului de curent. Functionarea unui generator curent se face in baza unui carburant, procesul de ardere eliminand noxe care necesita evacuate in atmosfera. Dat fiind faptul ca forta de penetrare a noxelor emise este destul de mare si poate afecta chiar si incaperile invecinate, este recomandat sa evitati montajul generatorului in cladirea in care locuiti sau desfasurati alte activitati, riscul de deces prin intoxicare fiind destul de crescut.

De asemenea, se aduc in discutie si costurile de montaj, un generator de curent montat la interior aducand de la sine cheltuirea unor sume suplimentare. Este recomandat sa apelati la solutia de rezerva si mult mai practica, generatoarele de curent actuale venind la pachet cu o carcasa care le permite functionarea la parametri optimi indiferent de conditiile atmosferice exterioare. Montat la exterior, dispare si problema aerisirii, sumele alocate amenajarii incaperii dispar iar functionarea generatorului este una mult mai eficienta.

Daca tot veni vorba de functionare, sa nu uitam ca generatorul de curent are nevoie de un flux de aer rece, constant. Eliberand aer cald in urma functionarii intr-o incapere inchisa, exista riscul cresterii temperaturii ambientale care poate conduce la defectarea iremediabila a generatorului. Cu toate astea, se poate opta si pentru un montaj la interior al generatorului de curent electric insa doar daca se indeplinesc cateva criterii de aerisire, temperatura ambientala fiind stabilizata la o anumita valoare.

Per ansamblu, specialistii in generatoare de curent sunt oarecum sceptici atunci cand vine vorba despre montajul la interior, multi dintre ei fiind adeptii generatoarelor de curent cu carcasa. Sunt mai usor de montat, nu necesita o incapere special amenajata functionarii la parametri optimi si pot fi amplasati in orice locatie exterioara, riscul aparitiei unor defectiuni tehnice in sezonul rece fiind aproape nul.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.