De ce sa cauti terenuri de vanzare in Bucuresti in anul 2014

Dupa anul 2008, piata de terenuri de vanzare a avut mult de suferit mai ales in Bucuresti, unde preturile au scazut continuu si dramatic timp de mai bine de 5 ani. Investitorii imobiliari par sa fi disparut in acesti ani, vanzarile de terenuri ajungand si ele aproape inexistente comparativ cu perioada premergatoare crizei.

Anul 2014 pare insa sa vina cu cresteri ale cererii, terenurile ajungand la un pret foarte scazut, la nivelul minim de dupa venirea crizei imobiliare, investitorii parand a avea tot mai multa incredere sa investeasca in domeniul imobiliar, avand tot mai putin de pierdut, date fiind preturile mici ale terenurilor. Agentia imobiliara Regatta spune ca oferta de terenuri de vanzare in Bucuresti de pe site-ul propriu este tot mai accesata in acest inceput de an, semn ca aceasta piata a terenurilor din Bucuresti trezeste tot mai mult interesul investitorilor.

La cresterea cererii pare sa puna umarul si BNR, care a anuntat pentru anul 2013 slabirea conditiilor de creditare, fapt ce va duce la obtinerea facila a creditelor imobiliare, atat pentru apartamente, case, cat si pentru cumpararea de terenuri. Acest fapt cu siguranta va stimula cu siguranta piata imobiliara, care se bucura in anul 2014 de un val de vesti bune care mai mult ca sigur vor conduce la cresteri importante pentru aceasta piata, aflata atata vreme in mare suferinta.

Singurii nemultumiti sunt proprietarii, care se vad nevoiti sa-si vanda terenurile la preturi foarte mici, de pana la de 3 ori mai mici decat cele din 2008, piata de vanzari terenuri inregistrand cele mai importante scaderi in aceasta perioada, dintre toate celelalte sectoare ale pietei imobiliare din Bucuresti.

In concluzie, anul 2014 pare un an perfect in care sa cautati terenuri de vanzare, preturile fiind cele mai mici de dupa criza, urmand sa creasca spre finalul acestui an si in anul viitor pe masura cresterii cererii de terenuri in Bucuresti.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.