De ce sa cumperi direct de la particulari

locuintaCriza economica a reusit sa schimbe multe, pe multe planuri si de cele mai multe ori, in rau. Domeniul imobiliarelor, nu a scapat nici el neatins. Astfel se face ca spre deosebire de 2007, anul care a precedat criza, in 2011 s-au cumparat mult mai putine imobile. Cu toate acestea, datorita faptului ca din iunia acest an, s-a redeschis programul prima casa, treburile au inceput sa se mai miste pe acest plan. Multi se intreaba daca e rentabil sa cumperi direct proprietar sau imobile prin intermediul agentiilor imobiliare.

Eu sunt de parere ca cea mai rentabila solutie, cu banii si asa putini si cu criza prin care trecem, e sa consultati site-uri de oferte imobiliare de la particulari sau sa rasfoiti un ziar numai cu oferte de la proprietari. Poate ca o sa vi se para, asa, aberant, in conditiile in care oferte sunt cu miile si o agentie imobiliara, ar face de obicei, o traba mai buna decat voi. Ei cunosc, in opinia voastra, ofertele si situatia pietei.

Dar haideti sa vedem, de ce ati face asta, si nu ati achizitiona o locuinta prin intermediul agentiilor imobiliare.

In vreme de criza, agentiile imobiliare sunt pur si simplu disperate, si cum sunt multe, incep din ce in ce mai mult sa-si piarda din obiectivitate. Asta inseamna ca pun toate locuintele pe care le intermediaza intr-o imagine buna pentru a nu-si alunga clientii.

Pentru ei inseamna comisioane, deci castig. Pentru client inseamna de cele mai multe ori dezamagire, dupa ce se trezeste cu contractul semnat si banii dati.

Tocmai din aceste motive, achizitionarea de imobile de la proprietari, este o solutie perfecta. Se salveaza banii care s-ar fi dus pe comisionul pentru agentie, se poate face o alegere mult mai bina, deoarece achizitia se face direct de la proprietar. Vei avea mult de cautat, insa cu putin efort, se poate rezolva si se poate sa si fii multumit de ce ai cumparat.

Ce-i drept, poti sa o patesti si asa, daca nu esti atent si nu studiezi un pic piata. Vei sti insa, in acest trist caz, ca macar ti-ai facut-o cu mana ta si nu te-a tras nimeni in teapa.

Iata deci, cateva din motivele pentru care ai alege sa cumperi o locuinta direct de la proprietar, in detrimentul unei achizitii prin intermediul unei agentii imobiliare.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.