De ce sa inchei polita RCA

RCA-ul sau asigurarea de raspundere civila auto este o asigurare  prin care cei care sunt prejudiciati intr-un accident de autoturim, din vina soferuli asigurat, vor primi despagubiri atat pentru daunele materiale, cat si pentru eventualele vatamari corporale suferite.

Aceasta asigurare este obligatorie, iar obligativitatea ei face ca pagubitul sa primeasca in mod absolut obligatoriu despagubiri pentru pagubele pe care le-a suferit, indiferent ce stare materiala are soferul care se face vinovat de accident. Asigurarea RCA este fundamental diferita de cea CASCO, al carui statut este de asigurare facultativa.

Fiind obligatorie, cei care nu o incheie vor fi pedepsiti prin lege,. Pedeapsa se refera la plata unei amenzi intre 1000 si 2000 de lei, dar si retinerea certificatului de inmatriculare al masinii, pana in momentul in care se constata ca asigurarea a fost incheiata.  Mai bine incheie un RCA ieftin care te va scuti de o multime de batai de cap.

Daca esti asigurat sau nu se poate verifica foarte simplu in baza de date realizata la nivel national. Daca nu sunteti asigurat, veti primi o instiintare in acest sens. Daca in termen legal, nu faceti dovada incheierii asigurarii auto atunci inmatricularea autovehiculului va fi suspendata din oficiu. Cumpara asigurare RCA, daca nu vrei sa fii pus in aceasta situatie neplacuta!

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.