De ce sa mergi la dentist o data la 6 luni?

Desi pare greu de crezut, exista o multime de persoane care nu au fost in viata lor la dentist. Partea mai dureroasa este ca aceste persoane ajung la dentist exact in ultimul moment, atunci cand dintii incep sa dispara din gura iar durerile devin insuportabile.

Daca nu vrei sa treci prin astfel de probleme, este necesar sa mergi la dentist o data la 6 luni, chiar daca aparent, dantura ta este una sanatoasa.

De ce sa mergi o data la 6 luni la dentist?

A merge la un cabinet stomatologic o data la 6 luni este exact ca si cand ai merge cu masina la o revizie, pentru a te asigura ca totul functioneaza perfect. Chiar daca dintii sunt sanatosi, este bine sa mergi pe scaunul dentistului, deoarece infectiile incipiente ale cavitatii bucale se observa foarte tarziu. Acestea trebuie sa fie detectate imediat, pentru a evita agravarea situatiei.

Indiferent ca te speli de 2 sau de 3 ori pe zi pe dinti, folosesti ata dentara si apa de gura si ai o alimentatie sanatoasa, este aproape imposibil sa pastrezi bacteriile departe de gura ta. Pe langa asta, este foarte dificil sa previi si sa elimini tartrul.

Daca esti persoana diabetica sau ai probleme paradontale, atunci este indicat sa mergi o data la 3-4 luni la dentist, deoarece riscul este mult mai mare.

Cum sa mergi la dentist, daca nu ai mai mers niciodata?

Persoanele care nu au fost niciodata la dentist, prezinta o teama de acesta si mai ales o rusine. Rusinea trebuie sa fie lasata deoparte, deoarece exista mii de oameni in situatia ta si cu siguranta, dentistul este obisnuit cu tot felul de probleme dentare.

Cum alegi cel mai bun dentist?

Pentru a descoperi cel mai bun dentist, trebuie sa cauti, in primul rant, unul in zona ta. Daca esti din Iasi, poti cauta pe Google Cabinet stomatologic Iasi si ti se vor dezvalui zeci de rezultate. Indiferent care ar fi rezultatul pe care il alegi, inainte de a calca pragul cabinetului, incearca sa te informezi putin in legatura cu dentistul. Vei gasi o multime de comunitati in care exista diverse recomandari despre dentisti si exista prieteni care cu siguranta au un dentist preferat. Este important sa gasesti un dentist care sa iti poata oferi calm, daruire si experienta si care sa iti poata ramane dentist pe termen lung.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.