De ce sa-ti pui termopane?

geamuri termopane

Geamuri termopane

Daca e sa raspundem la aceasta intrebare, trebuie in primul rand sa vedem, care sunt avantajele geamurilor de termopan, in fata celor clasice, de lemn si cu sticla, subtire, intr-un singur strat.  Geamurile termopane pot fi alese in fata celor clasice din multe motive. Totusi, printre cele mai importante poate astfel de motive, se numara acela ca geamurile de termopan, iti permit sa reduci factura la incalzire pana la jumatate, sau, daca stai la casa, sa arzi lemne la soba sau in centrala,  in jumatate fata de cat ardeai in momentul in care aveai in casa geamuri obisnuite.

Tot mai multi, mai ales in timp de criza, incep incetul cu incetul sa inteleaga acest lucru. Astfel, in ziua de astazi, nu stiu zau daca observati prea multe casa fara termopane. S-a demonstrat faptul ca un geam de termopan, poate reduce cu pana la 70% costurile de incalzire. Daca stam sa ne gandim la acest lucru, mai ales pe timp de criza, realizam faptul ca astfel de economii sunt cu adevarat de luat in seama. Termopanele sunt alcatuite dintr-un material special, numin PVC iar sticla este si ea la fel de speciala. Mai exact, este alcatuita din trei straturi de sticla, lipite, ce garanteaza un grad de izolare termica egal cu cel al unui zid de caramida de 50 cm. Ei bine,acest lucru se datoreaza mai mult ca sigur si faptului ca geamurile termopane au un sistem special de inchidere si fasii dintr-un cauciuc special la imbinaturi, ce garanteaza inchiderea etansa a acestora.

Daca e sa facem un pic referire si la preturi termopane, am putea spune faptul ca avand in vedere banii economisiti in urma montarii lor, costurile se justifica. Nu va speriati insa. Nu sunt deloc ridicate ci mai degraba, doar un pic mai scumpe decat geamurile obisnuite. Dupa cum am spus insa, economiile se vor simti in buzunarul vostru.

Deasemenea, mai amintim si de asa-zisele avantaje secundare ale folosirii geamurilor termopane. Printre primele, as putea spune ca proprietatea de izolator fonic este una foarte importanta. Mai exact, in orasele foarte aglomerate si galagioase, termopanele, prin faptul ca au proprietatea unui bun izolator fonic, ne vor ajuta sa ne concentram atunci cand muncim, fie ca suntem la servici, fie ca suntem acasa.

Urmeaza apoi siguranta pe care ne-o ofera geamurile de termopan si asta din doua puncte de vedere. In primul rand, pentru faptul ca vor descuraja eventualii hoti. In al doilea rand, avand in vedere sticla securizata ce se foloseste la crearea lro, nu veti fi niciodata in pericol de a va taia, daca veti sparge un geam.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.