De ce sa tii cont, cand inchiriezi spatii comerciale

Cand inchiriezi spatii comerciale, trebuie sa caut cateva saptamani sau cateva luni, pana cand il gasesti pe cel potrivit. De asemenea, mai exista si alte sfaturi pretioase de care sat ii cont in momentul in care inchirezi un spatiu comercial.

Cand inchiriezi spatii comerciale, trebuie sa tii cont ca acestea sa fie situate intr-o zona buna a orasului in care doresti s ail inchiriezi, astfel incat sa aiba un vad bun, mai ales daca aici vrei sa deschizi un magazin de cartier.

Pretul pentru chirie , in functie de suprafata

In functie de sprafata dorita cand inchiriezi spatii comerciale este stabilit si pretul pentru chirie. Astfel,  cu cat spatiul este mai mare, cu atat de mult va creste si chiria.

Chiria este de obicei platita in euro, dar poate fi achitata si in lei, conform contractului stabilit de comun acord cu proprietarul spatiului comercial dat spre inchiriere.

In momentul cand are loc inchirierea spatiului comercial, este semnat un contract, intre proprietar si chirias, care trebuie respectat pana la final. In acest document sunt trecute obligatiile proprietarului fata de chirias si cele ale chiriasului fata de proprietar.

Astfel, in cazul in care se incalca unul dintre termenii stabiliti prin contract, se vor pune in practica sanctiunile prevazute in cpntractul facut in momentul in care inchiriezi spatii comerciale.

Inchirierea de spatii comerciale, mai costisitoare in zonele centrale

Inchirierea de spatii comerciale este mai costisitoare in centru. Pretul este stabilit si in functie de dotarile care se gasesc in spatiul oferit spre inchiriere. De exemplu, daca acesta are usi metalice sau daca are geamuri termopan, atunci si chiria va fi una mai mare.

De asemenea, pretul chiriei poate sa fie mai mare si daca spatiul comercial pe care urmeaza sa il inchiriezi se afla intr-o intersectie importanta dintr-un oras.          De exemplu, aici poate fi deschisa o florarie, o patiserie sau o gogoserie, iar in astfel de zone vanzarile sunt destul de bune,pentru ca aici este mai tot timpul aglomeratie.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.