De la patut bebe la patut copii

Multi parinti fac aceasta schimbare pentru ca sunt ingrijorati ca micutul lor este prea activ si ar putea sa urce sau sa sara din patutul lui – si aceasta este o problema de siguranta reala. Insa aceasta decizie nu trebuie luata in graba. Nevoile tale poate nu corespund cu nevoile micutului tau. Este adesea cel mai bine sa astepti pana cand copilul tau este mai aproape de varsta de 3 ani, deoarece majoritatea copilor pur si simplu nu sunt gata sa faca tranzitia. Desigur, vei avea nevoie de acesata schimbare de pat atunci cand copilul este prea mare sau prea activ pentru a dormi intr-un patut bebe.

Nu te grabi sa cumperi un pat nou atunci cand bebele tau are prima evadare din patut. El ar putea sa nu fie gata sa se mute intr-un pat adevarat, si sa fie lasat singur mai ales atunci cand toata lumea doarme.  Incearca sa faci tranzitia mai usoara si lasa-l pe cel mic sa isi faca somnul de amiaza in patul tau pentru a putea sa observi cum se descurca.

Un alt motiv pentru care parintii fac trecerea de la un patut bebe la un pat pentru copii este sosirea iminentă a unui alt bebe. Daca aceasta este si situatia ta trebuie sa faci aceasta tranzitie cu cel putin sase pana la opt saptamani inainte de nastere. Vrei  ca micutul tau sa fie bine stabilit in pat noul  inainte de a-l vede pe noul fratior preluand patutul sau. In functie de varsta copilului, poti lua in considerare, amanarea mutatului pana cand noul fratior este de 3 sau 4 luni. Nou-nascutul va petrece, probabil, acele luni  dormind intr-un bassinet. Astfel si copilul tau va avea timp sa se adapteze cu noul venit, facand tranzitia de la patut mai usoara.

Nu fa aceasta tranzitie daca copilul tau nu este gata, indiferent daca vrei sa eliberezi locul si sa il pui pe noul fratior in patutul copilului. Multi parinti afla prea tarziu ca ar fi fost mai usor sa imprumute sau sa cumpere un alt pat de copil, mai degraba decat sa mute copilul  inainte ca el sa fie pregatit.
Unii copii se adapteze rapid la aceasta schimbare, in timp ce altii se obisnuiesc greu. Fiecare copil este diferit. Copilul poate fi foarte atasat de patutul lui si toate asocierile sale cu acesta. Trecerea la dormit intr-un pat este doar unul din multe schimbari in acest stadiu din viata lui – aceasta schimbare poate sa coincida cu mersul la olita sau alte activitati.

Exlica-i copilului tau avantajele unui patut copii. Fa din aceasta activitate o sarbatoare! Daca are prieteni care ii vin in vizita pune-l sa le arate noul sau patut. Nu il obliga sa doarma in el, acest pas trebuie sa il faca fara sa fie constrand pe catre parinti sau alti factoori. Foarte important este sa nu il faci de ras de fata cu strainii si sa spui ca este prea mare pentru patutul lui! De multe ori copilul se poate refula iar acest lucru nu va usura procesul.
Trebuie sa te inarmezi cu rabdare si multa putere de convingere.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.