Despre rasa Pitbull

caine pitbullInainte de a discuta despre lucrurile care au stabilit rasa Pitbull ca fiind una deosebita ar trebui sa discutam despre caeva lucruri esentiale despre cainii din aceasta rasa, lucruri care nu sunt cunoscute publicului larg ci doar celor care au crescut sau au petrecut macar cateva zile pe langa ei, le-au studiat comportamentul atat fata de alte animale cat si fata de oameni.  Pentru cei care nu au avut aceasta ocazie si doresc sa inteleaga cu adevarat gandirea si natura cainilor din rasa Pitbull trebuie sa lase deoparte toata experienta lor cu caini, indiferent cat de bogata este aceasta. Cainii din rasa Pitbull nu sunt caini obisnuiti, sunt speciali si diferiti din foarte mutle puncte de vedere fata de restul raselor de caini.

Cainii din rasa Pitbull sunt rezultati dupa un lung proces de selectie si dupa conditii asemanatoare cu conditiile de selectie ale gladiatorilor din Roma Antica. Trist, nu? Putem afirma oricand ca rasa Pitbull a fost o victima a cruzimii umane. Revenind la subiectul nostru, scopul initial pentru care a fost creata rasa Pitbull a fost acela de a obtine un caine puternic, loial si curajos capabil sa lupte atat cu caini cat si cu alte fiare salbatice. Totul era in scop de divertisment deoarce stim cu totii ca multimea, pardon prostimea s-a bucurat dintotdeauna la vederea mortii si torturii.

Foarte multe exemplare de Pitbull au murit in aceste showuri iar cei care supravietuiau erau deveneau peste noapte adevarate comori fiind vanduti la preturi foarte mari. De asemenea erau utilizati si la monte pentru a transmite ferocitatea mai departe. Undeva prin secolul al 18-lea luptele intre specii diferite au fost interzise insa au ramas in picioare luptele intre caini, care dupa o anumita perioada au devenit si acestea interzise insa din nefericire ele continua sa se practice si in ziua de zi, ilegal.

Cam atat cu istoria, sa vorbim putin despre rasa Pitbull in sine. Dupa ce era luptelor a luat sfarsit, (ma rog oficial ca neoficial probabil si in momentul acesta in unele colturi ale lumii exista 2 gladiatori in ring care se mutileaza pentru a-si face stapanii fericiti sau … bogati) cainii din rasa Pitbull au fost (re)selectati dupa dou criterii: inteligenta (foarte usor de dresat, loiali si devotati) si prietenia(cum ziceam, sunt foarte loiali stapanilor si sunt foarte iubitori cu oamenii). Cum nimic nu este roz, cu toate ca acestia erau foarte iubitori cu oamenii prezinta o intoleranta feroce asupra speciei lor, uneori chiar si asupra femelelor.

Cam astea ar fi cateva lucruri care va vor face sa fiti cu un pas mai aproape de cunoasterea acestei rase si cateva lucruri care va vor ajuta sa intelegeti de ce Pitbullul a devenit o rasa atat de controversata peste tot in lume. Noi cei din comunitatea Pitbull Romania, vom incerca pe cat putem sa aducem articole informative in legatura cu aceasta rasa si schimbam mentalitatea cu privire la ea.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.