Despre Responsive Web Design

Tehnica numita responsive web design permite unui programator web sa dezvolte un singur website care sa fie functionabil si optimizat pentru toate device-urile, fie ele telefoane, tablete, calculatoare, laptop-uri sau calculatoare.

Piata telefoanelor mobile este in plina ascensiune crescand vertiginos, asa cum diversitatea de dispozitive mobile conduce utilizatorii la a folosi mai multe device-uri pentru vizualizarea unui website. Mediul de astazi multi-dispozitiv impinge de la spate folosirea tehnicii responsive web design pentru ca aceasta ofera o promisiune irezistibila atat vizitatorilor site-urilor cat si oricarui programator web: un singur website care functioneaza pe orice device.

Unii specialisti sustin ca abordarea responsive web design nu ia in calcul contextul dispozitivelor mobile. Cu toate acestea, o simpla cautare returneaza multe exemple remarcabile de web design responsive care sunt de mare succes. indochino.com, sony.com si creativewebdesign.ro sunt exemple bune de website-uri care reusesc sa indeplineasca promisiunea adusa de tehnica responsive web design adaptand-use gratios in functie de rezolutia dispozitivului folosit pentru vizualizarea website-ului in cauza.

Spre deosebire de alternativa crearii de site-uri m.numesite pentru mobil si t.numesite pentru tableta care conduce la divizarea unui website in 3, la o experienta neuniforma a utilizatorului cu website-ul, rezultand in link-uri intrerupte, vanzari esuate si clienti pierduti, modalitatea responsive web design reuseste sa unifice web-ul si sa urmareasca recomandarile w3c din 2008. Acestea specifica un principiu fundamental si anume ca aceeasi informatie si aceleasi servicii trebuiesc sa fie disponibile pentru utilizatori indiferent de device-ul folosit.

Ultimele cercetari facute de Google ne arata ca 90% dintre utilizatori schimba device-uri folosite pentru vizualizarea unui website pentru a-si atinge scopul, fie ele smartphone-uri, tablete, calculatoare sau televizoare. Trei dintre cele mai populare metode in care ei schimba device-ul sunt:

  1. Pentru a repeta cautarea de pe un al 2-lea device
  2. Pentru a naviga direct pe site-ul de destinatie si
  3. Isi trimit prin e-mail un link pentru a revizita site-ul mai tarziu

Toate aceste metode necesita ca linkurile in cauza sa fie valabile pentru orice device, iar tehnica responsive web design respecta acest lucru. Aceleasi linkuri functioneaza si pe telefon, si pe tableta, si pe laptop, desktop, televizor sau orice alt dispozitiv, iar asta inseamna update-uri in timp realt pentru toate aceste dispozitive.

Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care tehnica responsive este in plina ascensiune. Aceasta este durabila, flexibila si de viitor. Urmatoarea frontiera in evolutia unui web unitar este crearea de website-uri care sunt cu adevarat adaptabile. Aceste website-uri vor oferi funtionalitati avansate peste un simplu design responsive si vor include funtionalitati dinamice folosind tehnologii ca JavaScript si HTML5 pentru a oferi performante incredibile si functionalitati specifice device-ului folosit.

Viitorul in web design se pare ca il reprezinta cel in care website-urile adaptive vor fi confundate cu aplicatiile.

Creative Web Design ofera o gama larga de servicii de la realizarea de pagini web, optimizare SEO pana la crearea de bannere, logo-uri, sloganuri, sigle si site-uri de prezentare sau magazine online.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.