Dinozaurii – de la filme la jocuri online

Cunoscut este faptul ca, in urma cu aproximativ 250 milioane de ani in urma, si-au facut aparitia primele tipuri de dinozauri. Fiind stapanii pamantului pentru o perioada foarte mare de timp, acestia aveau niste dimensiuni impresionante, un exemplu fiind Piatnitzkysaurus, un urias de peste 6 metri, scheletul sau fiind descoperit in America de Sud. Un fapt de luat in seama, este descoperirea oualelor de dinozaur reusita de Roy Chapman Andrew, la inceputul anului 1923 in desertul Gobi. Fiind o specie care obisnuia sa traiasca foarte mult in grupuri, acestea au fost preluate de catre creatorii de filme, pentru diferite productii cum sunt celebrele The Lost World: Jurassic Park, Godzilla, Turok: Son of Stone sau celebra serie de animatii Ice Age.

Dinozaurii in jocurile pentru PC si consola

Fiind stapanii planetei pentru o buna perioada de timp, aceste creaturi impunatoare au fost adaptate si pentru publicul pasionat de jocuri a zilelor noastre, astfel ca o serie de jocuri cu dinozauri si-au facut aparitia pe piata.
Primul dintre acestea pe care le prezentam astazi, este Zoo Tycoon Dinosaur Digs. Foarte cunoscuta si extrem de apreciata, seria de jocuri Zoo Tycoon a avut un succes imens la aparitia fiecarei editii.  Printre cele mai de succes jocuri de tip simulator, Zoo Tycoon Dinosaur Digs isi propune sa combine un management de resurse si ecologie. Astfel ca peste 20 de specii de dinozauri sunt prezente in acest joc, printre acestia amintind doar pe celebrul T-Rex sau Camptosaurus.
Alte jocuri cu dinozauri disponibile in varianta CD sau DVD sunt 3D Dinosaur Hunter, Dinosaur Chess: Learn to Play,Walking With Dinosaurs & Beasts sau Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs, cel din urma fiind o adaptare dupa celebra serie de filme animate Ice Age.

Jocuri pentru browser cu dinozauri

Intre timp jocurile cu dinozauri au devenit foarte populare, fiecare pasionat de jocuri in varianta browser incercand cel putin un astfel de joc. Printre lista de jocuri onlien cu dinozauri, avem Ben 10 si Dino, Insula din Jurasic, Dinozaurul care Zboara sau Puiul de Dinozaur. De asemenea Dinozaurul Donald este ultima aparitie in lista completa de jocuri cu dinozauri.
Daca vreti sa le incercati si pe cele ale developerilor din afara granitelor, puteti sa va orientati catre Dinosaur Hunter, My Dinos and Me, Dinosaurs Word Scramble sau Diego Dinosaur Rescue.

Dinozaurii pe smartphone

Nici la capitolul jocuri cu dinozauri pentru mobil nu stam foarte rau. Spre deosebire de alte jocuri, cele cu dinozauri sunt destul de populare. Aici reamintim doar cate dintre ele, si anume  Carnivores: Dinosaur Hunter Lite Edition 1.2.2,  Jurassic 3D Rollercoaster Rush, Dino Rush sau Ice Age Dawn of the Dinosaurs Scrat's Skate Park. Ele sunt disponibile atat pentru cei care folosesc android, cat si pentru cei care au telefoane Iphone.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.