Elemente ajutatoare pentru alegerea unui sistem de inchidere pentru usa

Fiecare dintre noi dorim sa ne protejam bunurile cat mai bine si pentru acest motiv, incercam sa alegem cele mai bune solutii pentru protejarea locuintei contra spargerilor.
Alegerea unui sistem de inchidere poate fi dificila: exista o gama larga de oferte, de diferite marimi, tipuri si preturi. Pentru siguranta noastra, a familiei si a bunurilor din locuinta, cat si pentru evitarea situatiilor neplacute (blocarea/defectarea usilor), este important sa alegeti un produs de calitate.

Despre nivelul de siguranta al sistemelor de inchidere pentru usa:

Putem clasa sistemele de inchidere pentru usi, in 3 categorii de siguranta: sisteme de inchidere cu un nivel de siguranta de baza, sisteme de inchidere cu un nivel de siguranta mediu si sisteme de inchidere cu un nivel de siguranta inalt sau ridicat.

Cei mai multi dintre noi alegem un sistem de inchidere  cu un nivel de siguranta de baza, argumentand alegerea pe faptul ca nu locuim intr-o zona centrala, cu pericol mare de spargeri sau gandindu-ne ca daca locuim intr-un bloc vechi, hotii nu vor sparge locuinta, banuind ca nu vor gasi lucruri de valoare. Total gresit! Trebuie sa fim precauti si sa ne gandim la un aspect important: siguranta noastra si a familiei noastre! In plus, statisticile arata ca cele mai multe atacuri se efectueaza asupra inchizatorilor de nivel bazic, deoarece presupun o spargere (deschidere) rapida.

O usa dotata cu un sistem de inchidere de nivel de baza, poate fi deschisa in cateva zeci de secunde. Folosidu-se de unelte obisnuite sau sisteme complexe de spargere, hotii pot intra cu usurinta intr-o locuinta. Daca optati pentru un sistem de inchidere pentru usa de nivel ridicat de securitate, hotii nu vor reusi sa sparga locuinta sau le va lua cateva ore pentru a reusi, timp in care dvs. sau vecinii pot alerta politia.

Indiferent de tipul usii (metal, lemn, termopan), hotii actioneaza la fel de repede, deoarece sistemul de inchidere fiind asemanator, putin important este tipul usii sau rezistenta acesteia.

Sistemele de inchidere antiefractie, sunt rezistente la actiuni mecanice de gaurire, rasucire, taiere, dar trebuie sa stiti ca nu sunt indestructibile!

Sisteme aditionale care maresc gradul de siguranta:

Achizitionati un sistem de inchidere performant, care la partea exterioara nu are niciun fel de sisteme de prindere (piulite, suruburi, nituri, etc.), si este dotat cu shilduri speciale, pastile rotative antiperforare (antidrill) confectionate din otel plin sau lamele metalice rezistente la gaurire cu burghie uzuale, blindaje pe cilindru, chei cu amprenta dubla, chei care nu pot fi copiate usor si oriunde, cilindri cu pini concentrici antigaurire/antirupere, cilindrii cu pini de titan s.a.

O alta masura de securitate consta in existenta a doua inchizatori, preferabil de alt tip, cu nivel de siguranta mai redus sau egal cu inchizatoarea principala.

Recomandate sunt usile metalice care utilizeaza incuietori monobloc, cu zavor masiv sau cu 4 bolturi, cu inchidere intr-un punct sau in 3 puncte.

Cele mai cunoscute marci producatoare de sisteme de inchidere de calitate, sunt: Abus, Mottura, Mul-T-lock, Vachette, Fichet, Laperche, Yale s.a. Indiferent de producatorul usii, este posibil sa intalnim diferite marci de yale montate pe usa.

Un alt aspect de luat in considerare : intretinerea periodica a sistemelor de inchidere (indiferent de producator sau pret) care trebuie efectuata pentru evitarea blocarii sistemelor mecanice de inchidere.

Incercati sa evitati capcana preturilor mici, a promotiilor, a usilor lucioase si cu multe etichete! De cele ma multe ori, acestea sunt de calitate inferioara.

Un lacatus mecanic autorizat si specializat in sisteme de inchidere pentru usi va poate fi de ajutor pentru consiliere, evaluari, instalari, revizii, reparatii usi sau deblocari usi de orice fel. Va recomandam sa solicitati cu incredere unul dintre specialistii RoServicii.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.