Elemente importante pentru carti povesti copii

Calitatea in cartile cu povesti pentru cei mici este tot asa de importanta pentru copii asa cum este si la adulti. Aceste carti povesti copii trebuie sa aiba cateva lucruri ca sa le faca atragatoare din raft. Ascunse in copertile fiecarei carti ar trebui sa fie 3 aspecte cheie ca sa devina favorita copilului. A cunoaste cum sa cauti cele mai potrivite carti este in legatura stransa cu aceste trei aspecte.

Intr-o prima etapa, ceea ce atrage foarte mult un copil este imaginea. Astfel ca acele carti povesti copii care au imagini speciale, foarte colorate si asezate bine sunt folositoare pentru a hrani si forma imaginatia oricarui copil. Cartile de povesti care au imagini viu colorate vor dezvolta imagini pentru timpul de joaca de acasa sau impreuna cu alti copii plin de imaginatie si aventura.Imaginile vii il vor captiva pe copilul tau timp de ore intregi. Fiecare fila va fi analizata cu atentie in moment ce povestea va trece prin imaginatia copilului de mai multe ori. De asemenea pozele alese bine vor ajuta la procesul de invatare prin asocierea unei imagini la un cuvant sau un sunet.

Povestirea pe care o relateaza cartea e nevoie sa fie captivanta si sa ii prinda imaginatia copilului. Cand o carte este plina de suspans, astfel acea carte va fi citita de mai multe ori. Fie ca se cuibareste in bratele tale ca sa citesti la culcare ori ca va lectura singur, cu siguranta va vrea sa citeasca de mai multe ori. Aceste carti povesti copii vor fi in amintirea celui mic destul de mult timp dupa trecerea copilariei si, in felul acesta isi va aduce aminte cu bucurie si poate chiar le va da copiilor sai.

Rima in cartile de povesti are un rol special pentru copii. Cantece sau poezioare precum Rica nu stia sa zica/ Rau, ratusca, ramurica/Dar de cind baiatu-nvata,/Poezia despre rata,/Rica stie acum sa zica:/Rau, ratusca, ramurica s-a bucurat de un succes deosebit pentru ca sunt distractive, dar ii ajuta pe cei mici in procesul de invatare al vorbitului si pronuntatului. O data ce aud tipare ce sunt repetate incep sa invete cum sunetele acelea formeaza cuvinte.

Rima ori cantece usoare care sunt integrate in unele carti povesti copii il vor sprijini pe cel mic in procesul de citire. Copiilor mai mari le place sa fredoneze impreuna in timp ce invata cuvinte care mimeaza sunete familiare in timp ce se dezvolta limbajul lor.

Povestile care au un singur personaj bine conturat sau teme care ii vor invata valoarea, vor dezvolta respectul de sine vor ajuta pe copii sa invete bine sau sa isi formeze visele. Insa trebuie sa existe un echilibru intre subiectul si personaj. Anumite carti povesti copi sunt preamult prea autoritare, cu prea multe cuvinte ori au foarte mica legatura cu experienta de viata a copilului. Acestea sunt o pierdere de vreme si de bani.

Ai putea sa alegi pentru acele carti povesti copii personalizate care il fac pe cel mic sa se simta special. Pe langa faptul ca sunt foarte bine scrise si au poze deosebite, sunt si personalizate pentru fiecare copil. Vei putea sa vezi astfel sclipirea din ochii micutului tau cand citeste o carte personalizata cu povesti pe gustul sau.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.