Este mocheta pentru trafic intens o investitie buna pentru caminul nostru?

Mocheta pentru trafic intens este o solutie buna pentru amenajarea incaperilor in care exista permanent un flux mare de oameni. In aceste cazuri este o solutie practica.

Desi prezinta un confort tactil mare, este un bun izolator termic si fonic si are o rezistenta mare in timp, mocheta pentru trafic intens nu este recomandata pentru amenajarea caminului.

Pentru amenajarea caminului se recomanda mocheta pufoasa care ofera caldura din toate punctele de vedere. Pe de alta parte, intervine si aspectul si senzatia pe care o ofera: chiar daca si mocheta pentru trafic intens poate avea un aspect placut nu ofera aceeasi intimitate si confort ca cea pentru trafic domestic.

Mocheta pentru zonele rezidentiale are avantajele ca ofera un confort termic si fonic sporit, retine praful si murdaria putand fi cu usurinta eliminate prin aspirare.

Un alt motiv pentru care nu se recomanda folosirea mochetei pentru trafic intens pentru amenajarea caminului este faptul ca nu se distinge prin unicitate. Oricat de potrivita este intr-un birou, intr-un hotel, intr-o institutie sau un restaurant, acelasi tip de mocheta nu va oferi sentimentul de “acasa”.

Mocheta pentru trafic intens este conceputa astfel incat sa reziste foarte bine la uzura ceea ce ii ofera o durata de viata lunga. Daca in anumite momente poate fi un avantaj major, de multe ori cand amenajam caminul trebuie sa na gandim ca poate in cativa ani se va demoda sau poate pur si simplu nu ne mai satisface si vrem s-o schimbam. De aceea nu reprezinta tocmai o investitie buna pentru casa.

Alegerea mochetei pentru camin se va face in functie de nevoi si prioritati. Pentru a nu se confunda cu un spatiu public, caminul nostru il vom amenaja bazandu-ne pe alte criterii: confort, aspect, rezistenta, pret, usurinta de curatare si intretinere.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.