Este o idee buna sa ii cumpar un cadou foarte scump?

Sa zicem ca urmeaza aniversarea a 5 ani impreuna si te gandesti sa ii faci un cadou special. Ti-a fost in toti acesti ai un partener de nedejde care te-a sprijinit la bine si la greu, asa ca esti de parere ca merita ceva mai mult decat cravata, camasa sau parfumul pe care i le cumperi de obicei, de ziua lui. Este deja o traditie ca la fiecare aniversare sa va faceti cadouri si el vine intotdeauna cu bijuterii scumpe sau cadouri de lux. Insa ai citit pe internet si ti-a spus si mama ca nu este potrivit pentru o prietena sa faca partenerului sau un cadou deosebit de costisitor si ca barbatilor nici nu le plac cadourile scumpe. Oare ce sa faci? Ar trebui, zic eu, sa cauti raspunsul in cateva locuri distincte:

  • Primul dintre ele este inima ta. Il iubesti chiar atat de mult incat sa cheltui o suma mare de bani pentru el? Crezi ca merita un cadou special din partea ta? Daca raspunsul este de doua ori ta, atunci nu te mai gandi de doua ori. Intre pe un site de cadouri si incepe-ti cautarea.
  • Al doilea loc in care iti recomandam sa arunci o privire este portofelul tau. Va trebui sa alegi un cadou care sa ti se incadreze totusi in buget. Si atunci intrebare pe care ar trebui sa ti-o pui este: cat sunt dispusa sa cheltui? Nu imprumuta pentru ca daca va afla ca ai imprumutat bani pentru a-i cumpara lui ceva, se va supara pe tine. Majoritatea barbatilor urasc sa se imprumute sau sa se simta datori. In plus verifica cum sta cu finantele in general. Ca poate iti permiti acum sa-i cumperi un ceas de aur sau o masina, insa in timp aceasta investitie poate sa te duca la sapa de piatra si sa nu merite.
  • Nu uita sa verifici daca cadoul pe care intentionezi sa il cumperi este de calitate superioara. De cele mai multe ori calitatea si functionalitatea compenseaza pentru un pret mare. Asigura-te ca va avea parte de ambele in egala masura.
  • Nu cumpara insa ceva DOAR pentru ca are un pret rifdicat: asigura-te ca isi doreste acel cadou si ca il va aprecia corespunzator in momentul in care il va primi. Arunca o privire in lista de interese, hobby-uri sau chiar nevoie pe care nu a ajuns sa si le duca la indeplinire. Cu cat este mai personalizat cu atat va avea un efect mai mare.
  • Gandeste-te putin si la sentimentele lui. Cat de bine il cunosti? crezi ca ii va placea sa ii cumperi un cadou de lux? Unii barbati considera ca un cadou prea pretentios este un semn se snobism. Daca se numara printre acestia, poate ar trebui sa te mai gandesti ce sa ii cumperipentru ca darul tau nu va fi apreciat asa cum iti doresti.

Nu este tipic pentru barbati sa prefere cadouri costisitoare. Ce contreaza foarte mult pentru ei, este nu brandul, ci calitatea deosebita a produsului pe care il primesc. Vor ca obiectele care ii inconjoara sa fie durabile si rezistente si sa le poata folosi o durata indelungata de timp. De aceea este important sa le cumperi ceva costisitor: nu are nevoie ca logo-ul sa fie atasat mare pe produs sau sa fie facut din materiale pretioase, atat cat este important sa i se potriveasca si sa fie un produs premium.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.