Expertiza contabila

Expertiza contabila este o forma de cercetare stiintifica in vederea lamuririi modului in care sunt reflectate in documente si in evidenta tehnic-operativa si contabila anumite fapte, imprejurari, situatii, etc. de natura financiar-contabil. Practic, ea reprezinta misiunea unui expert de a controla registrele, conturile si actele justificative ale unui agent economic in scopul de a furniza partilor interesate datele pentru  o regularizare justa si echitabila a situatiei.

Obiectul expertizei contabile judiciare se refera la cercetarea unui ansamblu de documente contabile, acte normative si probleme economico-financiare. Expertiza judiciara are sarcina principala sa contribuie la stabilirea adevarului material si la solutionarea corecta a cauzei aflate in faza de cercetare sau judecata. Expertiza trebuie sa ofere organului in cauza o proba temeinica pentru tragerea la raspundere a persoanelor vinovate de inclalcarea legii. Expertizele contabile pot fi efectuate numai de catre persoanele care au dobandit calitatea de expert contabil in baza OG 65/1994 si sunt inscrise in partea activa a Tabloului expertilor contabili.

Expertizele contabile pot fi judiciare, extrajudiciare, comerciale, civile, penale sau fiscale si trebuie sa fie utile celor care le-au solicitat. Concluziile expertului contabil trebuie sa fie fundamentate numai pe documente care atesta evenimente si tranzactii.

Ca solicitant al unei expertize contabile trebuie sa stii ca ai dreptul sa contactezi pe oricare dintre expertii contabili nominalizati in Monitorul Oficial al Romaniei. Poti apela la un expert contabil care isi desfasoara activitatea individual sau in cadrul unei firme de specialitate. Daca alegi cea de a doua varianta, ai garantia unor servicii profesionale, de o calitate suprioara.

Firma noastra reuneste laolalta profesionisti cu pregatire in domenii ca finante, contabilitate, administrarea afacerilor, fiscalitate si audit.

Deoarece este foarte important felul in care se intocmeste o expertiza contabila, judiciara ori extrajudiciara iti recomandam sa apelezi cu incredere la serviciile oferite de firma noastra.

Ne poti contacta telefonic sau prin e-mail. Te asteptam!

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.