Femeile operate de cancer de san pot duce o viata normala

Multe persoane feminine sunt atinse de acest flagel al lumii moderne – cancerul mamar. Depistata intr-o faza tarzie a evolutiei, afectiunea se trateaza doar chirurgical, prin extirparea totala a sanului. Este un tratament traumatizant pentru femeie, dar necesar pentru salvarea vietii sale.

Ce poate si ce trebuie sa faca o pacienta care a suferit o operatie de extirpare de san? Doctorii specialisti in oncologie si radioterapie afirma ca o femeie operata de san nu este nicidecum o infirma. „Ea se poate reintegra cu succes in societate si poate duce o viata normala; mijloacele terapeutice si estetice moderne o ajuta mult in acest sens„.

Confort psihic

Femeia operata de cancer de san trebuie sa urmeze intocmai indicatiile medicului curant privind tratament cancer mamar prescris si sa se prezinte la controalele periodice postoperatorii.

Dupa vindecarea corespunzatoare a operatiei, la indicatia doctorului, persoana poate utiliza o proteza externa de san. Aceasta are in primul rand rolul de a suplini, din punct de estetic, sanul lipsa si de a crea senzatia de confort psihic, atat de necesar femeii operate.

Dar proteza, pe langa acest rol estetic si psihic deosebit de importante, are si un impact fiziologic deloc de neglijat: fiind fabricata dintr-un material siliconic special, are greutatea si consistenta foarte apropiate de cele ale sanului normal. Astfel, se evita modificarea pozitiei coloanei vertebrale a pacientei si deformarea in timp a acesteia.

Toleranta buna

De asemenea, proteza are o biocompatibilitate foarte inalta si este bine tolerata de paciente. Contactul cu pielea se realizeaza printr-o imbracaminte de protectie din material textil – bumbac 100%.

In plus, in timpul utilizarii, proteza preia rapid temperatura corpului si are o miscare naturala. Datorita modului de fixare si a materialului din care sunt fabricate, protezele externe de san se pot folosi si in timpul verii, la plaja, purtate in costume de baie speciale.

Un Raspuns to “Femeile operate de cancer de san pot duce o viata normala”

  1. Gentle Care spune:

    Gentle Care, Centrul de Consiliere pentru Protezarea Externa de San se afla in Brasov, pe strada Sirul Livezii nr 16. Programarile se fac telefonic la 0372 68 10 10 de luni pana vineri intre orele 09.00 – 21.00 sau prin email contact@gentlecare.ro. Gentle Care comercializeaza proteze de san din silicon, proteze de san de prima ingrijire, accesorii pentru proteze de san, sutiene pentru proteze de san si costume de baie cu buzunare pentru proteze de san. Gentle Care vine in atentia doamnelor si domnisoarelor care au suferit de cancer de san cu produse pentru reluarea unei vieti normale dupa o operatie de mastectomie. Gentle Care ofera si produse utilizate in cazul aparitiei limfedemului. Gentle Care propune si o gama de baticuri cu suport de bumbac pentru chimioterapie. Gentle Care, Centrul de Consiliere pentru Protezarea Externa de San, a lansat si http://www.Desprecancerdesan.ro pentru a raspunde nevoilor generale ale tuturor celor care au fost atinsi de cancerul de san, inclusiv paciente nou diagnosticate sau supravietuitoare, precum si prietenii lor, membrii de familie si colegi. La Gentle Care, Centrul de Consiliere pentru Protezarea Externa de San, plata pentru produsele achizitionate se poate face si in rate.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.