Gangsteri de Succes

Termenul “Gangster” inseamna un criminal apartinand unui grup. Acest termen a produs multa spaima fiind titrat frecvent in ziale Statelor Unite intre anii 1930-1960. Cele mai multe filme despre aceasta tema sunt inspirate din perioada  1920 – 1933 Interzicerea Alcoolului , 1930- Marea Criza Economica , 1960-1980 – Importul de droguri, libertatea Americana. In Europa aceste tipuri de organizatii incep inca din anii 1812 cand Sicilia e anexata de Italia denumita “Cosa Nostra” sau Mafia Siciliana.

Chiar daca cei mai multi dintre ei au ajuns in puscarie sau au sfarsit omorati, legendele lor sunt amintite si azi, scriind istorie prin crimele lor, trafic de droguri, prostitutie, trafic de alcool. Ve-ti fi suprinsi sa aflati ca printre liderii acestor organizatii s-a aflat si o femeie.

1.Amado Carrilo Funtes – este un traficant de droguri contemporan murind in anul 1997 din cauza unei operatii chirurgicale nereusite. Denumit “The lord of the sky” din cauza flotei aeriene pe care o detinea, special folosita pt a transporta cocaina din Columbia in Mexic. Seful Cartelului Mexican Juarez avea o avere estimata la 25 bilioane de dolari la sfarsitul vietii.

2. Pablo Escobar –unul dintre cei mai cunoscuti dealeri de droguri ai erei moderne. Era liderul cartelului Medellin importand cocaina din Columbia in Mexic iar apoi in Statele Unite. Inscris pe locul 7 in topul celor mai bogati oameni din lume de catre Forbes Magazine. A fost ucis in anul 1993 in Columbia dupa ce a reusit sa evadeze dintr-o inchisoare.

3. Frank Costello – Gangster de origine italiana , Costello controla un imperiu al pariurilor in Statele Unite avand si o puternica influenta politica. Acesta moare la 82 ani de un atac de cord in anul 1973. Este cunoscut si de numele “Boss of the Genovese crime family”.

4.Meyer Lansky – evreu imigrand din Polonia, avea sa castige o avere din pariuri legale si ilegale. Avea sa faca parte din clanuri de gangsteri notorii alaturi de Charles “Lucky” Luciano si Bugsy Siegel, impreuna conducant un clan cunoscut sub numele de Murder Inc. In anul 1982 Forbes il numeste unul dintre cei mai bogati 400 de oameni din State. Dupa ce a fost expulzat in Israel pt evaziune fiscala acesta s-a intors in State unde intr-un final moare la Miami cu statutul de om liber la varsta de 83 ani.

5. Griselda Blanco – cunoscuta si ub numele de Black Widow si Regina Cocainei din Miami, a fost un lord al drogurilor pt cartelul Columbian Medellin. A controlat schimbul de cocaine prin violenta si intimidare producand 80 milioane de dolari/lunar intre anii 70’ si 80’. Dupa o perioada de 10 petrecuti in inchisoare Blanco se intoarce in tara natala Columbia.

6. Al Capone – probabil unul dintre cei mai faimosi gangteri ai tuturor timpurilor si de asemenea unul dintre cei mai bogati. In timpul Prohibitiei Alcoolului, Capone Controla alcoolul ilegal, prostitutia si pariurile in Chicago care i-a adus 100 milioane de dolari in primul an de activitate. Bogatia sa i-a permis sa mituiasca politisti, judecatori chiar si primarul din Chicago. Din fericire nu a putut mitui Serviciul de Taxe, fiind acuzat de evaziune fiscal si condamnat 11 ani in inchisoare.

In ziua de azi lucrurile au evoluat, insa justitia e la fel de oarba. Societatea in care traim ne impinge sa facem lucruri “murdare”, sa furam, sa mituim, sa agresam, sa fugim de realitate. Cei care nu se adapteaza conditiilor actuale ale societatii si economiei, recidiveaza ajungand sa fie o amenintare pentru ceilalti cetateni.

Tuturor ne revine obligatia sa fim precauti , sa ne protejam bunurile,familia si pe noi insasi. Pentru a face asta, e mai mult decat sa sunam la 112 dupa ce fapta e consumata. Raspunsul? Tehnologia din ultimul timp ne vine noua,tuturor in ajutor. Sisteme de supraveghere video, sisteme de alarama si antiefractie, camere de masina, alarme auto, sunt cateva dintre exemplele de securitate accesibile oricarui cetatean. Un magazin specializat pe sisteme antiefractie, supraveghere video, monitorizare este SPY SHOP care vine in ajutorul cetatenilor. Cea mai larga gama de produse de securitate o gasesti aici, alaturi de oameni specializati care ofera asistenta gratuita si sfaturi utile. Vino si tu pe SPY SHOP!

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.