Gazon sintetic pentru fotbal

Fotbalul este sportul  preferat in intreaga lume, de aceea este practicat la scara mondiala. Inovatiile in domeniul gazonului artificial permit, in zilele noastre, ca acest sport sa fie practicat de catre oricine, indifferent daca este fotbalit profesionist sau doar un microbist dornic sa-si demonstreze calitatile, in conditii de confort si siguranta.

Gazonul artificial in domeniul sportiv a aparut ca o necessitate de practicare in conditii cat mai bun ape o perioada de timp cat mai indelungata posibila a ramurii sportive outdoor. In fotbal, terenurile artificiale au aparut ca substitut al terenurilor naturale, deoarece, fiind afectate de conditiile meteo si utilizarea excesiva, au redus performatele sportive ale echipelor si posibilitatea jucatorilor de a-si demonstra calitatile. Mai mult, foarte multe accidentari ale fotbalistilor se datoreaza si starii precare a terenurilor.

Toti acesti factori conduc la necesitatea aplicarii solutiei gazoanelor artificiale in sportul rege. Privit la inceput cu reticenta, deoarece se spunea ca jocul pe un gazon sintetic isi pierde din viteza celui practicat pe un teren normal si ca probabilitatea unor accidentari era mai mare, dezvoltarea tehnologiilor au condus catre  perfectionare acestor amenajari.

Astazi, FIFA si UEFA, organismul international si respectiv, continental al fotbalului, recunosc utilitatea si avantajele oferite de acest tip de gazon sintetic de fotbal si reglementeaza de la an la an standard de fabricare si folosire in conditii optime a acestor suprafete, pentru ca jocul sa se desfasoare exact in aceleasi conditii ca in cele cu gazon natural.

Orice producator de gazon artificial ce-si vinde produsele in baza acestor regelementari ofera sguranta clientului ca Solutia gazonului artificial este cea potrivita pentru practicarea jocului. Suprafata neffind afectata de ploaie, seceta, noroi sau inghet, viteza si fluiditatea jocului nu va avea de suferit. Mingea nu va capata traiectorii nebanuite, iar posibilitatea accidentarii jucatorilor este mult mai redusa datorita stabilitatii terenului.

Fie ca vorbim de practicarea fotbalului la nivel inalt sau amator, insalarea unui teren sintetic poate fi solutia pentru un joc mai dinamic si placut, neafectat de factorii externi. Gazonul artificial ofera siguranta, stabilitate si confort tuturor participantilor la joc.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.