George Pistol si Ziua Internationala a Varstnicilor

Ziua Internationala a Varstnicilor se sarbatoreste in fiecare an la data de 1 octombrie. Organizatia Natiunilor Unite a adoptat acesta zi pentru sarbatorirea celor varstici, in anul 1990, adica cu peste un deceniu in urma. Scopul pentru care ONU a decis sa sarbatoreasca, in fiecare an, persoanele varstince, este acela de arata, prin acesta, cat de importanti sunt omenii, chiar si la o varsta inaintata.
Aceata idee a ONU, dar si foarte cunoscutul proverb romanesc, care valorizeaza la un inalt nivel, persoanele varstince, ” cine n-ar batrani sa-si cumpere”, l-au determinat pe primarul orasului Buftea, George Pistol, sa organizeze o sarbatore pentru varstnicii din urbeea pe care o ingrijeste. Astfel la data de 30 septebrie 2012, cu o zi in avans fata de data oficiala, Primaria Buftea a tinut sa-si omagieze seniorii, din comunitate, si le-a organizat acestora o suita de evenimente. La acestea au participat din partea primariei orasului Buftea, primarul George Pistol, viceprimarul Constantin Protiuc si consilierul local Cornelia Nastase.
„Ziua internationala a Persoanelor Varstnice”, sarbatorita la Buftea, a debutat cu primirea invitatilor, dupa care primarul, George Pistol, a tinut sa le adreseza seniorior orasului cateva cuvinte de multumire si mai multe urari de bine; participantii la eveniment au primit apoi diplome din partea conducerii primariei Buftea, iar seara a fost incheiata, festiv, cu o petrecere cu tort si artificii, dedicata varstiniclor din orasul ilfovean.

Suita de evenimete a debutat cu primirea invitatilor de care primarul George Pistol si de catre viceprimar. Cu acesta ocazie, cei doi gospodari au impartit flori venerabilelor doamne, prezente la intalnirea din cladirea primariei. De asemnea atat doamnele varstnice, cat si seniorii urbei au primit din partea edililor din Buftea si mici cadouri simbolice. Primirea invitatilor s-a desfasurat intr-o atmosfera degajata, in care primarul a glumit cu invitatii si le-a adresat acestora urari de „la multi ani!”.
Dupa ce invitatii si-au ocupat locul in sala de consiuliu a primariei orasului Buftea, primarul George Pistol le-a multumit acestora pentru ca au venit intr-un numar atat de mare. El a afirmat, ca acesta sarbatoare este dovada realei aprecieri de care se bucura persoanele varstince din partea edililor din orasul ilfovean.Primarul, George Pistol, a mai spus ca varstnicii sunt categoria de varsta „apreciata in mod deosebit” de el. „Sa ne plecam cu respect in fata concetatenilor nostri varstinici pentru contributia pe care au avut-o pentru desavarsirea societatii nostre”, a mai precizat primarul orasului Buftea.
George Pistol a afirmat de asemenea ca experienta de viata si intelepciunea celor varstnici trebuie valorificata la adevarata ei valoare si totodata transimisa generatiilor viitoare.
Primarul, orasului Buftea, George Pistol a spus ca respectul edilior fata de persoanele varstnice si de pensionari nu se maifesta doar prin organizarea acestor evenimente festive ci si prin cateva masuri directe de sprijin pentru acestia. El a mentionat, in acest sens, gratuitatea oferita de primarie pe liniile de transport in comun din orasul Buftea dar si pe liniile preorasenesti, ale RATB, care leaga orasul ilfovean cu capitala.
In incheiere, primarul, George Pistol, le-a urat participantilor la eveniment „sanatate si tinerete fara batranete” si i-a invitat la petrecerea organizata de Primaria Buftea, dar nu inainte de a le inmana celor mai batrani, dinte vastnici, diplome de „adaca pretuire”, din partea institutiei pe care o conduce.
Petrecerea, organizata cu bun gust si daruire, intr-o locatie special amenajata, a durat cateva ore bune spre bucuria participantilor. Varstnicii prezenti, la binemeritata lor sarbatorire, nu s-au sfiit sa danseze si sa joace, pe ritmurile muzicii populare si pentru cateva ore sa-si aminteasca de tinerete. Sarbele, horele si invartitele impreuna cu mancarea buna au facut ca petrecerea, sa reusesca sa-i bucure pe toti participantii. Insufletit de atmosfera vesla si destinsa, primarul orasului Buftea a jucat si el in hora alaturi de sabatoriti. Puctul culminat, al evenimetului, l-a reprezentat tortul care a fost taiat in mod simbolic de un cuplu de varstnici.
Demersul Primariei Buftea s-a dovedit astfel a fi un adevarat motiv de destindere si de bucurie pentru toti participantii, iar voia buna si veselia i-au facut pe cei varstnici sa uite pentru cateva ore de grijile de zi cu zi.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.