Gestionarea mesajelor de eroare – un pas important in crearea unui site nou

Ai acordat foarte multa atentie si efort pentru logo, design, text, structura si functionalitatea, si esti sigur ca ai verificat tot inainte de lansarea site-ului web nou creat? Este foarte important sa te asiguri ca totul merge bine pe site-ul tau. In acelasi timp este important sa pregatesti planul B pentru cazul in care apar erori inevitabile.

404 – The requested URL has not been found on this server

Se intampla ca vizitatorii sa ajunga pe site-ul tau web cautand o pagina nefunctionala (inregistrata gresit intr-un director, mutata fara a fi redirectionata, etc.). Este important sa folosesti chiar si aceste situatii pentru:

1)      a facilita accesul vizitatorului pe site;

2)      a evidentia paginile cele mai importante de pe site-ul tau.

Nu lasa vizitatorul sa plece de pe site de pe o simpla pagina cu mesaj 404. Recomanda-le sa intre pe home page sau sa viziteze o anumita sectiune din site-ul tau, sa citeasca cel mai recent articol sau orice material sau pagina pe care consideri ca ar trebui sa ajunga.

Erori in formulare

Cand testezi functionalitatea formularelor de email sau al oricarui tip de formular, verifica si ce se intampla daca introduci date eronate. Nu este suficient ca vizitatorului sa i se afiseze faptul ca s-a produs o eroare. Este nevoie sa-i usurezi munca, sa-i spui exact tipul de eroare inregistrat (Adresa de email incorecta – reintroduceti, parola incorecta, etc.) si ce trebuie sa faca in continuare pentru a remedia problema.

Aceste masuri sunt usor de uitat pentru ca vizeaza raspunsul la erori si principalul tau obiectiv inainte de a lansa un site este sa te asiguri ca nu ai erori. Acesta e motivul pentru care e foarte posibil sa le treci cu vederea. Sunt  un instrument de mentinere a utilizatorului pe site deci acorda-le atentia necesara.

uCoz este un website builder unic, cu gazduire gratuita care ofera posibilitatea realizarii de website-uri de prezentare, bloguri, forum-uri si magazine online. uCoz-hosting va pune la dispozitie hosting cu uptime de 99.8%, trafic nelimitat, spatiu pe discul virtual de 400MB care creste constant, acces FTP de 15 MB, posibilitatea de a atasa domenii proprii (.ro, .com, .org, etc). Cu peste 6 ani de serviciu online, 1200000 de site-uri active, uCoz este solutia perfecta pentru incepatori si profesionisti. Testati-l !

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.