Greseli frecvente in achizitionarea de baterii de laptop

anunturi-auto
Se poate intampla ca datorita stresului coditian, grabei in care ne desfasuram activitatile zilnice, sa incercam sa rezolvam problemele cu care ne confruntam intr-o viteza care uneori ne poate aduce si dezavantaje. Adesea, device-urile pe care le folosim sunt cele care pot deveni chiar obstacole in munca noastra. S-a intamplat pentru multi dintre noi sa apara anumite defectiuni, acasa ori la birou si sa trebuiasca sa inlocuim vechiile baterii de lapop pe care ne-am bazat atata vreme. Insa, datorita neatentiei, am comis unele erori.

Cele mai intalnite greseli, prezente in toata lumea, pot fi grupate in cateva mari directii.

  • Erori de alegere a componentelor potrivite – in aceste cazuri, produsul cumparat nu e compatibil cu modelul nostru de laptop; solutia este returnarea produsului si inlocuirea cu un alt acumulator, adecvat.
  • Erori datorate vanzatorului – se intampla ca uneori, aceste baterii laptop sa ramana pe rafturile comerciantilor pentru mai multe luni (uneori chiar depasind un an); in aceste situatii, acumulatorul se descarca si isi pierde din capacitatea sa obisnuita de stocare a energiei. Acest lucru are ca si cauza pastrarea bateriilor la temperaturi prea mari sau prea mici, pentru perioade lungi de timp, la o valoare de incarcare initiala necorespunzatoare (se recomanda intervalul 40 – 50 %).
  • Tot aici ar putea intra si pastrarea acestor acumulatori in spatii improprii (masina, pe timpul verii – cand temperatura poate depasi 40 de grade Celsius) sau chiar in casa. De asemenea, valoarea la care se pune deoparte o astfel de baterie e foarte importanta –
  • Erori cauzate de neatentia in utilizare – in unele cazuri, extreme, datorita temperaturii foarte ridicate, se poate intampla ca acumulatorul sau chiar laptopul sa se aprinda, luand foc.
  • Utilizarea bateriilor pana ajung la capacitatea lor minima de stocare a energiei (chiar asteptand ca laptopul sa se inchida singur) este o alta greseala care poate face ca acest acumulator sa isi piarda din autonomia de viata si chiar sa se defecteze.

Pentru cele mai bune rezultate, specialistii recomanda achizitia de produse compatibile, originale sau aftermarket, cu capacitate mare de stocare, chiar daca trebuie sa asteptam putin timp pana produsul comandat soseste in stoc. Garantia are de asemenea un rol important.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.