Haine Bershka si Zara de la grupul Inditex

Grupul Inditex infiintat in 1985, de origine spaniola, cu unul dintre branduri inceput cu un singur magazin Zara intr-un oras din Spania in anul 1975, are la ora actuala in portofoliu o multime de branduri foarte populare mai ales in randul femeilor.

Cu timpul a devenit cunoscut – chiar daca grupul nu s-a axat aproape deloc pe advertising preferand sa investeasca in deschiderea a noi magazine, iar in anii '90, grupul a lansat alte branduri ca Bershka sau Stradivarius. Succesul grupului s-a datorat preturilor foarte mici pe care le practica, fiind foarte cunoscut in tarile mai sarace.

Chiar si asa, Inditex are magazine deschise peste tot pe glob, fiind cel mai mare retailer de haine. Grupul este prezent, din 2011, in 5 continente si 78 de tari, avand magazine in mari orase ca New York si Tokyo si venituri de peste 12 milioane de euro in anul 2010.

Printre cele 78 de tari se afla si Romania, grupul deschizand cateva magazine pentru brandul Bershka si brandul Zara in cele mai mari orase cum ar fi Bucuresti si Craiova. Din pacate, brandurile inca nu au si un magazin online oficial pentru romani, singura varianta de a comanda direct de la brand este cea de mai sus – prin magazinele fizice. Totusi, puteti comanda haine Bershka sau haine Zara din diverse magazine online romanesti.

Prima locatie de fabricare a produselor a fost Arteixo, dar aceasta a fost mutata in China si Maroc, orasul devenind sediul central al Inditex.

Chiar daca grupul este foarte popular in randul femeilor, acesta a avut o multime de probleme cu fabricarea produselor in tarile din lumea a 3-a. Brandurile din portofoliu fiind acuzate de conditii inumane in fabricile acestora din tari ca Maroc si China.

Bershka

A fost infiintat in anul 1998, in Aprilie mai exact – avand ca target principal publicul tanar. In prezent, compania detine peste 785 de magazine in peste 51 de tari din toata lumea, printre care si Romania, in Unirea Shopping Center din Bucuresti sau in ElectroputereParc din Craiova. Chiar si asa, brandul aduce doar 10% din vanzarile grupului Inditex.
Compania a deschis primele magazine online in tari europene ca Franta, Italia, Germania, etc. Din pacate, asa cum am zis mai sus, in Romania brandul nu si-a deschis inca un magazin online.

Zara

Acest brand este cel mai important din grupul Inditex. Acesta a fost infiintat in anul 1975 de catre Amancio Ortega cu un singur magazin – cu preturi foarte mici, chiar daca grupul din care face parte a fost infiintat mult mai tarziu. Magazinul a avut succes, iar in urmatorii ani Ortega a decis sa isi extinda afacerea si in alte orase spaniole.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.