Harta Romaniei – o noua autostrada planuita pentru inaugurare in iulie

Este vorba, asa cum multi stiu deja, despre autostrada Cernavoda – Medgidia. Astfel, drumul de pe harta Romaniei care face legatura intre Bucuresti si Constanta va fi mai scurt si mai direct.

Insa, din cate intereg, acest tronson se va da in folosinta pentru inceput pe un singur fir de circulatie. Drumul se va deschide, cel putin conform planului, la inceputul anului 2013.

Tronsonul in sine are in jur de 20 de kilometri insa in opinia mea va scurta destul de mult timpul de parcurgere a drumului pana la mare, chiar si in conditiile deschiderii uneui singur sens. Asta se va intampla deoarece nu mai trebuie sa trecem pe centura orasului Cernavoda (sau chiar prin oras, cum a fost anul trecut). In plus, se evita o portiune de drum national destul de intortocheat si cu destul de multe localitati care se aglomera destul de tare in timpul verii.

Astfel, harta Romaniei va mai face un foarte mic pas spre drumuri mai directe si mai moderne 🙂

Acest tronson este cel pe care l-a contractat initial o firma franceza, insa care acum este finalizat de un alt consortiu de firme. Valoarea proiectului se ridica din cate inteleg la peste 100 de milioane de euro, suma partial finantata de Uniunea Europeana.

Asa cum stim deja majoritatea dintre noi, acest ultim pas ar reprezenta finalizarea unui proiect inceput cu mai mult de 20 de ani in urma – autostrada Bucuresti-Constanta. Multi dintre noi ne mai amintim de aglomeratia infernala din weekenduri pe drumul catre si dinspre mare. Acolo unde exista deja autostrada, aglomeratia este acum un fenomen foarte rar. Am avut „sansa” sa vad aceasta aglomeratie anul trecut, cu ocazia unei zile libere nationale, cand multi din Bucuresti si imprejurimi au plecat spre mare. S-au produs cateva accidente usoare si traficul a fost blocat mai multe ore la rand.

Odata terminata, cred ca este fezabil sa ajungem la mare in maxim 2 ore daca nu apar blocaje de genul celui mentionat mai sus. De asemenea, centura orasului Constanta cred ca va fi extrem de folositoare nu numai traficului greu dar si turistilor care vor putea ocoli orasul mai usor.

Vara trecuta am mers o singura data pe prima portiune data in folosinta. In opinia mea, cred ca portiunea de autostrada din Dobrogea va fi deosebit de frumoasa. Aceasta traverseaza cateva zone deosebite din punct de vedere geografic: muntii dobrogei, canalul Dunare-Marea Neagra etc

Este vorba, asa cum multi stiu deja, despre autostrada Cernavoda – Medgidia. Astfel, drumul de pe harta Romaniei care face legatura intre Bucuresti si Constanta va fi mai scurt si mai direct.

Articolul este prezentat de webmasterul portalului de inchirieri auto, ce listeaza oferte de inchirieri masini de la mai multe firme de profil din Romania.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.