Hidro Wiki. Ce sunt hidroizolatiile si la ce folosesc?

Hidroizolatia este o parte importanta a unei case. Fara a fi un element foarte complex, poate sa decida gradul de confort din casa si durata de viata a edificiului. Hidroizolatia este o structura etansa, omogena si continua care nu permite lichidelor sa patrunda in zona construita. Practic, este acel eleent care face o cladire sa nu fie afectata de apa.

Cum elementele naturale precum ploile, infiltratiile apelor subterane sau revarsarea raurilor sunt probleme frecvente, hidroizolatie este un lucru necesar.

Hidroizolatia cladirilor se face, de regula, pentru structuri cum ar fi subsolurile, terasele sau acoperisurile. Necesitatea unei hidroizolatii este un raspuns la permeabilitatea betonului.

In principiu, hidroizolatiile pentru cladiri se pot imparti in doua:

  • Hidroizolatii pentru fundatii, beciuri si subsoluri. Sunt esentiale, in conditiile in care in cazuri de infiltratii, o fundatie este foarte greu de reparat. Din fericire, exista din ce in ce mai mutle sisteme interesante de hidroizolare, o parte din ele fiind oferite de Hydro Business Solution. Hidroizolarea fundatiilor trebuie sa se faca atat pe interior, cat si pe exterior, pentru a elimina orice risc.
  • Hidroizolatii pentru acoperisuri circulabile sau necirculabile. Desi nu au importanta hidroizolatiilor pentru fundatii, hidroizolatiile pentru acoperisuri au rolul lor in confortul resimtit in casa. Este important sa existe, deoarece acoperisurile sunt supuse la intemperii si la cicluri repetate de inghet-dezghet. Acestea pot sa distruga structura unei case.

Pe langa aceste doua categorii principale de hidroizolatii, se mai pot descoperi hidroizolatii pentru piscine, pentru rezervoare sau pentru piste de aeroporturi. Ceea ce este cert, este faptul ca hidroizolatia are o importanta uriasa si poate sa decida gradul de confort dintr-o cladire.

Sursa: http://www.wikipedia.org

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.