Hidroizolații membrane bituminoase

hidroizolatii membrane bituminoase

Membranele bituminoase sunt niște materiale utilizate pentru hidroizolaţii. Acestea sunt făcute pe bază de bitum modificat aditivat cu polimeri elasto-plastomeri. Membranele bituminoase  au o armătură din fibră de sticlă sau poliester şi la partea superioară sunt fabricate din diverse finisaje (nisip, ardezie minerală, folie de aluminiu etc.)

Cum se aplică membranele bituminoase?

Dacă e să vorbim pe scurt despre procesul tehnologic de aplicarea hidroizolațiilor cu membrane bituminoase, atunci putem spune că acesta depinde de numărul de straturi aplicate, dar principiul de bază rămâne același și presupune:

  1. Pregătirea stratului suport;
  2. Aplicarea propriu-zisă a membranelor hidroizolatoare.

În procesul hidroizolațiilor cu membrane bituminoase foile de membrană bituminoasă suntîncălzite cu lampa de benzină până la o anumită temperatură și sunt lipite pe suport. Aplicarea acestora trebuie începută din punctele cele mai de jos, pentru a nu permite apei să pătrundă și să curgă. Deasupra membranei bituminoase se aplică o peliculă, care se topește imediat la contactul cu flacăra, iar acest lucru ușurează lipirea membranei pe suport. Marginile celorlalte foi de membrană bituminoasă se vor aplica în așa fel încât suprapunerea lor să fie de aproximativ 10 cm. Când toate foile de membrană bituminoasă vor fi lipite, rosturile rămase de la suprapunerea lor se vor încălzi foarte bine cu lampa de benzină și vor fi astupate în așa fel încât să nu permită pătrunderea apei.

În ceea ce privește capetele membranelor bituminoase, specialiștii recomandă ca acestea să fie fixate pe niște suprafețe verticale cu benzi de aluminiu, care au lățimea de 3 cm, iar grosimea de 2 mm. Pentru a fixa membranele bituminoasese utilizează cuie galvanizate.

Unde se folosesc membranele bituminoase?

  1. În prevenirea infiltrării apei în cadrul elementelor uneiconstrucții, acoperişuri, terase, fundaţii, subsoluri, tuneluri, etc.;
  2. În refacerea hidroizolațiilor la terasele clădirilor vechi;
  3. Realizarea hidroizolării teraselor noi necirculabile sau circulabile.

Tipuri de hidroizolații cu membrane bituminoase utilizate în construcții?

Dacă ne referim la armătură, atunci putem spune că membranele bituminoase se împart în 2 mari categorii:

  • Membrane bituminoase cu armătură din poliester nețesut – se pot folosi atât  la lucrări monostrat cât și la cele multistrat. Complexitatea lucrului cu aceste membrane poate fi ușoară, medie sau sporită. Aceste membrane sunt utilizate pentru a proteja acoperișuri plane sau curbe, fundații, lucrări hidrotehnice, etc.);
  • Membrane bituminoase cu armatură din fibră de sticlă – sunt utilizate doar lucrări de hidroizolații cu membrane bituminoase în  sistem  dublu sau multistrat.

Dacă vorbim despre aditivii adăugați în bitumul distilat, atunci membranele bituminoase se împart în alte 2 mari categorii:

  • Membrane bituminoase aditivate cu polimeri elastomeri SBS
  • Membrane bituminoase aditivate cu polimeri plastomeri APP

O hidroizolație calitativă se realizează atunci când sunt utilizate cele mai bune materiale. În procesul utilizării membranelor bituminoase este foarte important de ținut cont și de respectat întocmai indicațiile oferite de producător.

Atenție maximă!

Înainte de a efectua hidroizolarea cu membrane bituminoase de la www.Izomarprestconstruct.ro și mai ales înainte a cumpăra materialele necesare trebuie de știut cu exactitate, care este complexitatea lucrărilor ce urmează a fi făcute. 

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.