Hidroizolatii terase si a balcoanelor

hidroizoaltii terase

Din cauza expunerii la conditiile meteo uneori neprielnice, terasele si balcoanele au nevoie de o etansare speciala. Hidroizolatiile au rolul de a proteja suprafetele impotriva actiunii apei indiferent sub ce forma ar fi (ploaie, ninsoare, umezeala) dar si impotriva infiltrarii acestora. Apa poate fi un agent agresiv cu efecte nedorite asupra suprafetelor neizolate. Se pot genera coroziuni a armaturilor si a pieselor metalice din interiorul betonului, degradari din cauza inghetului-dezghetului, igrasie, mucegai etc. Designerii, inginerii, firmele de constructii etc cosidera ca una dintre cele mai mari provocari este aceea de a proteja constructiile de efectele daunatoare ale apei.

Firma Mulicon considera acelasi lucru de aceea acorda o mare importanta si atentie lucrarilor de hidroizolatii. O protectie buna impotriva apei poate constitui un plus de siguranta si logevitate cladirilor, motiv pentru care Mulicon ofera servicii de cea mai buna calitate cu privire la hidroizolatii pentru combaterea cu succes a infiltratiilor de apa.

Etapele hidroizolatiilor teraselor implica: pregatirea suprafetei, hidroizolarea suprafetei, placarea si chituirea.

Hidroizolatiile teraselor si a balcoanelor este cel mai soliciant in ceea ce priveste hidroizolatiile deoarece trebuie sa reziste tuturor intemperiilor, sa fie impermeabila si sa pastreze stabilitatea structurala. Totodata fiind o suprafata exterioara, este nevoie sa se foloseasca sisteme de hidroizolare cu capacitea de inchidere a fisurilor, miscarile elementelor constructiei fiind mai ample.

Hidroizolatiile teraselor si a balcoanelor se pot face prin mai multe metode: cu sisteme lichide de hidroizolare pe baza de bitum, cu membrane hidroizolatoare auto-adezive aplicate la rece sau cu sisteme de hidroizolare pe baza minerala. O alta metoda de a hidroizola o terasa este cu spuma poliuretanica rigida care se foloseste de peste 45 de ani. Chiar si membranele bituminoase se pot acoperi cu spuma poliuretanica rigida astfel sistemul izolant obtinut prin combinarea sistemelor poliuretanice rigide si sistemelor poliuretice este o solutie de durata si de calitate. In plus nu necesita sudura, este flexibil si usor. Cele mai folosite materiale in hidroizolatiile teraselor sunt membrana lichida poliuretanica si membrana bituminoasa hidroizolanta.

Sunt necesare hidroizolatiile teraselor cu capacitate de inchidere a fisurilor deoarece fiind un spatiu deschis vor fi afectate de ploaie, apa din stropirea gradinii sau din cauza fluctuatiilor de temperatura.

Daca hidroizolatia este executata pe vertical cum ar fi un perete, materialul hidroizolant se va fixa mecanic. Hidroizolatia impotriva daunelor mecanice poate fi protejata prin efectuarea unei sape.

Calitatea unei lucrari de hidroizolatii a teraselor si nu numai este foarte importanta. Materialele folosite dar si felul in care s-a executat definesc aceasta calitate.

Pasii necesari pentru efectuarea hidroizolatiei teraselor:

inaintea aplicarii materialului prin oricare metoda aleasa trebuie curatata suprafata si eventualele fisuri sau gauri si se umple astfel incat sa ramana neteda fara denivelari. Dupa ce se netezeste suprafata, urmatorul pas ar fi sa se aplice un strat subtire de amorsa peste care se va aplica materialul izolator cu o rola sau o pensula in functie de marimea suprafetei.

Daca locuinta dumneavoastra se afla intr-o zona cu umiditate din sol ridicata sau pentru protejarea infiltrarii apei pluviale este necesara hidroizolatia astfel incat sa se asigure durabilitatea constructiei.

Milucon este firma potrivita daca veti avea nevoie de lucrari de hidroizolatii terese si nu numai oferind o gama larga de servicii si produse de calitate (www.milucon.ro).

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.