Home cinema în amenajare ultrasimplistă

Trăim într-o eră dominată de multimedia, echipamentele de redare audio și video au devenit o parte esențială a vieții noastre de zi cu zi. În momentul de față majoritatea oamenilor nu și-ar putea închipui viața fără a avea un televizor în casă. Chiar mai mult, sistemele profesionale de redare video devin tot mai accesibile, astfel achizitionarea televizoarelor de dimensiuni mari sau chiar și cu redare în 3D nEcran proiectie motorizatu mai reprezintă o problemă. Totuși persoanele într-adevăr pretențioase preferă vizualizarea filmelor pe ecrane de proiecție. Deși acum câțiva ani acest lucru se putea realiza exclusiv în sălile de cinema, azi filmele pot fi vizualizate în confortul căminului proprii pe proiectoarele video și ecranele de proiectie instalate în casele individuale. Este cunoscut faptul că ființa umană aspiră la perfecțiune în toate domeniile vieții, nefiind excepție nici domeniul audio-video, domeniu în care încercăm să obținem o calitate cât mai ridicată atât din punct de vedere sonor, cât și din punctul de vedere al imaginii, rezultatul fiind transformarea căminului în care trăim într-un mini cinematograf în care aparatura de redare video ocupă un mare spațiu.

Deși suntem învățați să petrecem majoritatea vieții noastre închise între patru pereți, firea umană preferă libertatea, spațiile mari, nesufocante, larg deschise. Din acest motiv în domeniul amenajările moderne câștigă tot mai mult spațiu designul de cămin minimalist, cu spații deschise, fațade de sticlă și mobilier minimalist. Însă de foarte multe ori acest stil de amenajare intră în conflict cu aparatura de redare video care ocupă tot mai mult spațiu, generând impresia că stapânește casa. Ca urmare,momentele când acesta nu este utilizat, prezența ei în casă devine frustrantă, totuși este binevenită un sistem profesinal când dorim să petrecem timpul în fața acestuia.

Pentru a se rezolva problema mai sus amintită s-a început dezvoltarea industriei specializate pe aparatura de manipulare/poziționare dinamică a aparaturii video. Aceste aparate încep să apară și la noi, cunoscute fiind sub denumirea de lifturi pentru aparatura de redare video. Aceste aparate sunt defapt suporți motorizați pentru televizoare tip LCD, LED, plasma, proiectoare și ecrane de proiecție ce permit ascunderea aparaturii în timpul neutilizării acesora și le aduce la vedere doar pe durata utilizării/vizualizării.

Este vorba de trei categorii de echipamente:

  • Lifturi TV – suporți TV motorizate, elevatoare TV, care permit ascunderea televizorului în tavanul fals, în perete sau chiar în mobilier;
  • Lifturi proiectoare – suporți motorizați pentru proiectoare, elevatoare, ascensoare proiector, care permit ascunderea proiectorului în tavanul fals sau în fața de masă/mobilă.
  • Ecrane de proiecție motorizate care pemit adunarea ecranului de proiecție la apăsarea unui singur buton, existând variante îngropate, ascunse în tavanul fals care sunt aproape invizibile când sunt adunate.

TV ascuns in pereteSuport proiector motroizat

În concluzie tehnologia modernă ne oferă din nou o soluție genială pentru a satisface două cerințe esențiale a societății moderne, care la prima vedere par a fi în conflict.

Designul modern ultra simplist sau cel antic poate coexista cu aparatură video sofisticată, modernă, mai ales dacă aceasta este la vedere doar când ai nevoie de el.

Video Lift – redefinim imaginea miscătoare

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.