Hrana umeda pisici – Hidratare si Savoare

Pentru asigurarea unei mese echilibrate si sanatoase pentru felina dumneavoastra, cei mai multi medicii veterinari recomanda ca cel putin 50% din calorii sa provina din hrana umeda pisici, hrana care va este pusa la dispozitie pe site-ul nostru, www.novafood.ro. Pisica are nevoie de un anumit tip de hrana, dar necesita si ore fixe de masa, iar daca are mancare la discretie, este foarte posibil ca, in scurt timp, sa ajunga obeza.

Ce stiti despre pisica dumneavoastra?

Pisica este un animal carnivor, acesta este principiul dupa care trebuie sa ne ghidam atunci cand alegem hrana umeda pisici corespunzatoare. In mediul natural, pisica vaneaza o varietate de mamifere mici si pasari pentru a-si satisface atat nevoia de hrana, cat si cea de apa. Desi pisicile crescute in interior nu-si mai pot vana hrana, acestea necesita o hrana cat mai apropiata calitativ de cea din mediul natural. De fapt, proteinele si grasimile de origine animala sunt singurii nutrienti de care pisica are nevoie pentru a-si potoli foamea si pentru a se hrani sanatos.

Hrana umeda pisici este alegerea ideala

Deoarece contine o cantitate redusa de glucide, hrana umeda pisici este cea mai apropiata din acest punct de vedere de necesitatile nutritionale ale pisicii. De retinut este si faptul ca include o cantitate mai mare de proteina animala. De asemenea, hrana umeda contine un grad ridicat de umiditate, 70-80%. Deoarece pisicile nu au mecanismul senzatiei de sete dezvoltat si astfel nu sunt atrase sa bea apa intr-un mod destul de frecvent, hidratarea lor se face in mare masura din hrana pe care o consuma.  Medicii veterinari precizeaza ca ar trebui sa cumparam hrana umeda pisici sub forma de conserve, nu sub forma de resturi congelate, pe care sa le depozitam mai apoi in recipiente de sticle, acestea fiind mult mai bune decat cele de metal). In cazul in care hrana felinei este congelata, mancarea trebuie adusa la temperatura camerei inainte de a fi servita, pisicile nu vor manca hrana rece. Hrana umeda pisici contine o mare cantitate de carne, in special conservele super-premium, precum Land Fleisch, pe care le puteti gasi pe site-ul nostru www.novafood.ro, la sectiunea de Pisici. Tot pe site puteti gasi si hrana umeda pe baza de conserve premium, cum ar fi Cat menu cu ficat/vita/pui, My Lady somon ton/iepure inima sau Super Cat cu vita/pui/peste. Mai mult decat atat, hrana umeda prezinta avantajul de a fi mult mai apropiata de alimentatia naturala a pisicii, insa nu poate fi lasata prea mult timp afara din frigider, astfel cantitatea de hrana umeda furnizata o data pisicii trebuie mancata imediat, pentru a se previni supra-alimentatia si aparitia obezitatii).

In concluzie, hrana umeda pisici contine o cantitate destul de ridicata de proteine si un nivel ridicat de umiditate care le ofera pisicilor o masa completa si sanatoasa, precum si reducerea posibilitatii aparitiei cazurilor de obezitate, datorita reducerii glucidelor. Asadar, daca aveti o pisica si doriti sa ii achizitionati hrana sanatoasa si de calitate, la un raport calitate/pret foarte avantajos, va asteptam sa accesati site-ul www.novafood.ro.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.