Idei de afaceri profitabile

Nimeni nu poate spune ca detine monopolul asupra vreunei formule magice care sa poata garanta reusita unei afaceri. Cei care doresc sa pasasca pe acest drum trebui sa stie din capul locului ca toate afacerile comporta un anumit grad de risc.

Totusi, unele afaceri pot fi mai profitabile decat altele iar asta depinde de o serie de factori, de la contextul politico-economic pana la sezon sau amplasarea geografica.

Iata mai jos cateva idei de afaceri profitabile pentru Romania zilelor noastre, multe dintre ele prezentate detaliat pe acest site:

  • Afacerile online – un domeniu care permite demararea de business-uri cu bani putini, unde concurenta inca este mica iar piata in continua crestere. Sunt parametrii optimi pentru afaceri de succes, singura problema este seriozitatea, rabdarea si disponibilitatea de a invata.
  • Afaceri profitabile in agricultura – productia de hrana va fi mereu o industrie la mare cautare. Solutia par a fi culturile neconventionale sau mai putin exploatate in Romania. In aceasta categorie intra plantatiile de nuci, de capsuni, de fructe de padure sau crescatoriile de fazani, iepuri, pauni, prepelite, piscicultura, etc.
  • Afaceri cu prajituri de casa – inventivitatea, priceperea si pasiunea sunt ingredientele succesului dar la fel de importante sunt si modalitatile de desfacere si promovarea produselor.
  • Freelancer – transformarea unei pasiuni, a unei aptitudini sau chiar al unui hobby, intr-o afacere. Aici intra activitati ca traducator, editor de articole, webdesigner, contabil si asa mai departe.

Pentru mai multe informatii si idei de afaceri profitabile vizitati acest link.

Insa dincolo de idei, profitabilitatea unei afaceri este data de cifre. Asta inseamna sa ai pe hartie, inainte de a trece la treaba, costurile de start-up, costurile suplimentare, veniturile potentiale si cheltuielile.

Toate aceste date sunt in realitate cele care ne spun povestea unei afaceri.

Afacerile descrise mai sus necesita in general investitii relativ accesibile, de cateva mii de euro, ce pot fi amortizate in cateva luni.

Cu toate astea, asa cum spuneam la inceput, nu exista afacere 100% sigura, de aceea e foarte important de stiut ca nu trebui investiti decat banii pe iti permiti sa-i pierzi!

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.