Ignifugarea, diferenta dintre o casa sigura si una cu grad mare de risc

descărcare (2)Daca alegi sa iti construiesti o casa din lemn, te poti bucura de o multime de avantaje. Lemnul este un material natural, care iti poate induce o stare de confort psihic si care te apropie de natura. DE asemenea, o casa din lemn este o solutie care nu costa atat de mult si poate sa fie extrem de economica din punct de vedere al confortului termic. Din pacate, o astfel de locuinta trebuie sa fie bine tratata, pentru a nu genera probleme precum aparitia unor daunatori sau aparitia riscului de incendiu.

Tratarea lemnului prin ignifugare este indispensabila pentru orice constructie din lemn si poate sa reprezinte diferenta dintre o casa sigura la incendiu si una extrem de nesigura. Tratarea se face prin firme de specialitate care ofera Servicii-Ignifugare si reprezinta un procedeu care poate sa imbunatateasca extrem de mult rezistenta lemnului la foc. Practic, la foc deschis, lemnul tratat poate sa reziste cu zeci de minute mai mult decat lemnul ne tratat, timp suficient pentru pompieri sa isi faca treaba si pentru locatari sa ajunga intr-un loc sigur.

Ce reprezinta ignifugarea si unde este recomandata?

Ignifugarea este aplicarea unei solutii ignifuge pe lemn. Se poate face prin pensulare, prin pulverizare sau prin cufundarea lemnului in solutie iar rezultatul este acelasi: un lemn mult mai rezistent. Procesul este recomandat peste tot pe unde exista structuri de lemn, insa si la alte materiale care pot fi victime ale arderii. Este bine sa se faca ignifugarea in momentul in care este construita cladirea si atunci cand perioada de garantie a unei lucrari a expirat.

Care sunt avantajele ignifugarii?

Avantajele sunt majore. Daca este corect executata, ignifugarea impiedica extinderea unui incendiu si imbunatateste foarte mult timpii de ardere. Fara a necesita sume mari, ignifugarea protejeaza cladirea, ridicandu-i foarte mult durata de viata si scazand costurile de intretinere. O ignifugare corecta poate sa scada foarte mult costurile pentru politele de asigurare si cel mai important, ofera un confort psihic beneficiarului.

 

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.