In cautarea unor pietre decorative ca marmura sau granit?

marmura In noul an, multi dintre noi ne gandim la planuri, proiecte sau modificari – multe dintre ele se refera la decoratiuni exterioare sau interioare. Acest lucru nu e deloc ceva exagerat, deoarece casa, locuinta noastra este unul dintre locurile in care petrecem cel mai mult timp, ramanand pentru o perioada foarte lunga de timp in proprietatea noastra. La fel ca orice constructie, si aceasta este supusa riscurilor aduse de incidente sau uzura in timp – de aceea, sunt necesare lucrari de consolidare, finisare, remodelare. Iar cand vorbim de decoratiuni, de cele mai multe ori majoritatea dintre noi avem in minte ideea unei pietre elegante, rezistente – marmura. Aceasta roca decorativa are o istorie de mii de ani – fiind folosita atat in arta, cat si in constructii.

Astazi, nu putini sunt cei care aleg sa placheze exteriorul cladirilor sau treptele cu aceasta piatra extrem de estetica. In exterior, nu doar peretii sau treptele pot insa sa beneficieze de acest design, ci si fantani (standard sau arteziene), alei, borduri, garduri si asa mai departe. Imaginatia, alaturi de putina tehnica, pot sa faca minuni, mai ales alaturi de sfaturile unui specialist. De asemenea in interioare intalnim acest tip de roca – placaje pentru pereti interiori, podele, balustrade, contratrepte (scari), blaturi pentru mobilier sau mese, seminee. Unii dintre posesorii de locuinte aleg chiar instalarea unor glafuri de marmura pentru ferestre. Culorile acestei roci pot varia de la aur spaniol, bej, botticino, anticvenat, bej roza, la negru.

Cei sceptici se pot indoi de calitatea acestor produse sau de varietatea de nuante si culori. Insa orice intrebare poate fi combatuta printr-o simpla vizita la un atelier specializat de prelucrare si comercializare a acestor roci naturale decorative precum marmura, granit, andezit sau calcar. Fie din carierele autohtone, fie aduse din afara tarii, aceste pietre pot fi solutia pentru redecorarea spatiului dumneavoastra personal dar si a suprafetelor comerciale.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.