Ingrijirea unui caine mic

Cei mai multi dintre noi atunci cand ne decidem sa cumparam un catel, dorim sa cumparam un pui pentru a-l putea dresa dupa placul nostru. Nu ca un caine matur nu ar putea fi dresat, insa se lucreaza mult mai usor cu un pui deoarece caracterul sau este mai maleabil daca putem spune asa. Ei bine, inainte de a cumpara un pui, ar trebui sa stim ca acestia au niste nevoi ce necesita o atentie sporita in ceea ce priveste alimentatia, vaccinul si educatia. In articolul acesta vom vorbi strict despre alimentatie.

La fel ca si in cazul copiilor, cainii mici au nevoie de o hrana de calitate, iar cand zic hrana de calitate nu ma refer la boabele ce se gasesc in supermarket si nici la resturile de mancare care raman in casa. Cateva dintre tipurile de hrana pentru caini care le pot recomanda sunt: Orijen, Acana si Royal Canin fix in aceasta ordine. Eu personal am folosit si recomand tuturor hrana Acana deoarece este printre cele mai echilibrate tipuri de hrana si are un raport calitate pret excelent. Daca inainte sa ajungeti aici ati facut mici sapaturi pe forumurile strainilor dedicate cainilor, probabil ati vazut ca cei mai multi dintre crescatorii de afara isi hranesc cainii cu hrana Acana, dedicata varstei lor.

Un alt lucru care de multe ori este neglijat, este vitaminizarea. In general cainii aflati in crestere au nevoie de o vitaminizare buna pentru a li e asigura o crestere corecta si armonioasa. Pentru aceasta putem recomanda trei suplimente: K9 Complete Growth (unul dintre cele mai bune si cele mai recomandate tipuri de vitamine pentru caini), K9 Complete Motion (unul dintre cele mai bune suplimente articulare) si Aplazyl (un alt supliment articular foarte bun dar care are si alte functii fata de K9 Complete Motion). Cam acestea trei ar trebuie sa fie principalele dumneavoastra optiuni. Inainte de a cumpara si a incepe sa i le administrati, este foarte recomandat sa va consultati cu medicul veterinar. Acesta va va recomanda cu siguranta k9 Complete Growth, insa suplimentele articulare K9 Complete Motion si Aplazyl ramane la latitudinea lui sa decida daca patrupedul dumneavoastra are nevoie de ele.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.