Inscrierea in directoare, un pas necesar in promovarea unui site

Cand promovam un site, un pas foarte important si necesar este inscrierea in directoare. Aici insa trebuie sa avem mare grija, pentru ca inscrierea in directoare poate propulsa site-ul in indexarile google, sau din contra il poate penaliza la afisarea rezultatelor pentru cuvintele cheie cautate. Este foarte important ca site-ul promovat sa nu fie inscris in 100 de directoare deodata, in aceasi zi, ci in timp, progresiv.

Pe internet sunt zeci de servicii de inscriere in directoare, dar este important sa gasim un serviciu care face inscrierea in mod lent, pe aceste criterii. In momentul de fata, nu exista un singur serviciu profesional de acest fel in Romania. Aici, un site se poate inscrie intr-un pachet ales de directoare, incepand de la 10 zile la 6 luni. Bineinteles, este preferabil sa alegem o perioada mai lunga. Se poate alege si o perioada mai scurta de timp, dar asta in situatia in care avem o strategie pusa la punct de seo, in care o avalansa de link-uri catre site-ul promovat sa nu fie vazuta ca un link building artifical, ci ca unul natural. Asta inseamna ca, in cazul in care site-ul primeste cateva sute de link-uri intr-o saptamana, el trebuie sa primeasca aceste link-uri constant, fara intreruperi bruste, pentru ca link building-ul sa nu fie vazut ca unul artificial, ci ca unul natural.

O alta modalitate foarte recomandata este inscrierea in directoare pe care o puteti face singuri. Pentru asta aveti nevoie de o lista de directoare bine updatata si actualizata cu informatiile directoarelor active. O lista bine administrata si gestionata se poate gasi aici, unde directoarele sunt sortate dupa page rank, sau pot fi sortate in functie de cele care nu cer link reciproc sau cer link obligatoriu, in footer pe prima pagina sau optional. Tot aici directoarele pot fi sortate in functie de cele care cer doar email-ul domeniului la inscriere sau cer orice email, in functie de cele pentru care este sau nu necesara crearea de cont. Aceasta lista are si niste avanataje foarte mari, directoarele functionale sunt departajete de cele nefunctionale sau cu erori la inscriere, care sunt marcate ca nefunctionale. Un avantaj il reprezinta si faptul ca este tinuta o evidenta a directoarelor de nisa, site-ul putand fi astfel inscris si in directoarele apropiate de nisa acestuia. Sunt listate si directoarele contra cost, iar acestea pot fi sarite sau selectate in functie de page rank, de numarul de pagini indexate in cele mai importante directoare, vechimea directorului, toate acestea fiind informatii prezente pentru fiecare director in parte.

Inscrierea in directoare, indiferent ca este facuta cu o firma specializata sau pe cont propriu, reprezinta un pas foarte important si necesar pentru promovarea oricarui site web, in vederea obtinerii de link-uri, maririi page rank-ului si a paginilor indexate, precum si pentru o buna pozitionare in motoarele de cautare.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.