Instalarea corecta a scaunelor auto pentru copii.

Siguranta copilului este extrem de importanta pentru orice parintede aceea achizitionarea unu scaun auto pentru copii este esentiala. Mai mult, conform legii, orice copil sub varsta de 3 ani trebuie sa fie asejati intr-un scaun auto omologat.

Oricat de scump si de sofisticat este un caun auto, siguranta oferta de acesta devine nula daca nu este instalat corespunzator. Teoretic, scaunele auto pentru copii au sisteme de prindere universale ce folosesc centura  masinii. In realitate insa datorita numarului mare de modele de masini, dar si de scaune auto copii, pot exista incompaibilitati intre acestea. Deci inainte sa achizitionati orice model de scaun auto pentru copii asigurati-va ca se potriveste cu masina dumneavoastra.

Dupa ce ati instalat scaunul auto pentru a fi siguri ca acesta este instalat corect incercati sa il miscati tragand puternic de acesta. Daca scaunul se deplaseaza mai mult de 2 cm inseamna ca acesta nu a fost instalat corect. Pentru a verifica daca centura de siguranta din scaunul auto a fost reglata corect trageti de ea. Centura nu trebuie sa poata fi trasa mai mult de 2 cm de corpul copilului.

In primele 9 luni copilul trebuie asezat in scaune auto copii speciale de tip scoica. Mai mult aceste scaune trebuie instalate  cu fata in directia opusa sesului de mers al masinii. Aceasta pozitie este cea mai sigura pozitie penru copil, deci incercati sa tineti scaunul auto in aceasta pozitie cat mai mult timp posibil, char si dupa ce schimbati scaunul tip scoica cu unul standard.

Atunci cand achizitionati un scaun auto pentru copii tineti minte ca toate scaunele auto pentru copii trebuie sa fie testate si omologate inainde de a ajunge in magazine, deci toate scaunele auto pentru copi sunt suficient de sigure pentru copil, indiferent de pret. Tot odata nu cumparatiscaune atuo second-hand, in special daca au fost folosite mai muti ani, deoarece prin folosirea lor o perioada mai lunga de timp apare uzura, si astfel scaunee auto second-hand nu mai sunt la fel de sigure ca cele noi. In locul celor second-hand cumparati scaune auto copii ieftine din magazinele online deoarece aveti garantia ca sunt noi si ca sunt in garantie.

Este important sa potrivesti corect scaunul auto pe bancheta din spate, astfel incat sa fie perfect lipit de sezut si spatar. Ajuta-te de brate si chiar de un genunchi pentru a impinge scaunul auto in canapea, cu scopul de a scoate aerul de dedesubt. Strange curelele la maxim, astfel incat sa nu permita miscarea scaunului auto, si verifica-le atunci cand ai terminat, pentru a fi sigura ca totul e in regula.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.