Instructiuni pentru trasarea liniilor de tusa

Instructiuni pentru trasarea liniilor de tusa la terenurile de fotbal cu gazon artificial

Pentru a precizie cat mai buna, milimetrica, se recomanda ca decuparea si trasarea liniilor de tusa a terenurilor de fotbal care au teren sintetic cu ajutorul unor instrumente peciale, SMG, care ofera o exactitate inalta in procesul de decupare si trasare a liniilor de tusa. Taierea demarcajelor albe se face separat de taierea gazonului artificial pentru a impiedica taierea firelor de iarba sintetica si se face doar daca in prealabil s-a verificat starea lipiturilor executate anterior, in caz contrar, e posibil sa apara dezlipituri ale gazonului sintetic sau indepartari ale suprafetei, ceea ce va duce la degradarea terenului.

Intr-o faza initiala se decupeaza liniile de tusa si linia ce imparte terenul doua  jumatati egale, ca mai apoi sa se traseze careurile de fotbal de pe terenul artificial . sintetic. Dimensiunile terenului de fotbal cu gazon artificial variaza, astfel incat pot lua dimensinile unui gazon normal natural, (100×64 m), sau alte dimeniusni, in functie de dorinta proprietarului, mijloacele financiare ale acestuia, sau disponibilitatea terenului. De asemena, si distanta dintre liniile de tusa si gard pot varia, insa se recomanda ca distanta sa fie cat mai mare pentru a impedica eventualele accidentari ale jucatorilor venite din impactul acestora cu gardul de protectie.

In mod normal, cele mai utilizate si intalnite dimensiuni de teren sintetic sunt de 40×20 m (adica o suprafata de joc de 800 mp), iar linia de tusa este dispusa la 1 m de fiecare tusa, astfel incat terenul artificial ar trebui sa aiba dimensiunile de 42×22 m.

Dimensiunile careurilor care sunt amenajate cu teren artificial / sintetic sunt traate astfel: 6m lungime si 12 m latime, avand o suprafata de 72 de metri patrati. Insa, aceste dimensiuni nu sunt standar, daca proprietarul doreste alte dimensiuni, ramane la latitudinea sa le aleaga.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.