Instrumente de scris boeme

Pana de scris a fost introdusa in anul 700 si este unul dintre cele mai intalnite si longevive instrumente de scris. Putem spune ca prin aceste instrumente de scris s-a creat o adevarata disciplina si implicit arta deoarece pana trebuia crestata intr-un anumit mod si mai ales in functie de cel care urma sa o foloseasca. La pregatirea ei erau necesare metode speciale de intarire a varfului prin scufundarea in nisip fierbinte iar intretinerea (ascutirea, curatarea etc.) acesteia era si ea destul de riguroasa. De asemenea, insusi procesul de scriere trebuia facut intr-un mod delicat, fara a aplica foarte multa presiune.

Tocurile de scris cu penita sunt accesorii rafinate provenite din binecunoscuta pana, cel mai adesea de gasca, lebada sau curcan, folosita pana la 1800 cu regularitate. In mod paradoxal, un obiect care era disponibil in orice moment si in mod gratuit, cu timpul, datorita progresului, devine un accesoriu de lux deoarece pe cat de usor erau penele de procurat si de adaptat, pe atat de repede se toceau si deteriorau. Asadar, pentru a le imbunatatii, s-au atasat penite metalice pentru fi mai rezistente sau penele au fost inlocuite cu tocuri de lemn, pastrandu-se insa acelasi sistem de functionare, respectiv scufundarea penitei in calimara. Nu de putine ori, statutul social si importanta puteau fi usor ghicite la vederea acestor accesorii care, fie erau simple pene sau tocuri de lemn cu penite din metale comune, fie aveau penite realizate din metale pretioase si cu insertii ornamentale delicate care reprezentau posesorul.

Fie ca vrei fi boem si sa revi la unul din accesoriile vechi si elegante intr-ale scrisului, fie ca vrei sa iti personalizezi si sa dai o nota veche si romantica scrisorilor de dragoste sau a invitatiilor de nunta sau de botez cu un scris de mana sau de ce nu, vrei sa aplici tehnica desenului cu penita, in magazinele noastre puteti gasi o gama larga de astfel de accesorii. Astfel, cele patru seturi de caligrafie propuse de Rembrandt Art, Medieval, Beethoven, Mona Lisa, Fine Art 1 pot fi un cadou ideal si cochet pentru orice persoana prin eleganta si finetea lor.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.