Intretinerea ferestrelor de mansarda VELUX

Ferestrele de mansarada VELUX , destinate camerelor de zi, sunt realizate din lemn de pin nordic, imbinat pe contrafibra si tratat cu doua straturi de lac TopFinish. In cazul in care doriti sa instalati o fereastra VELUX la o camera cu umiditate ridicata ( baie, bucatarie, etc. ), trebuie sa achizitionati o fereastra cu protectie de poliuretan alb. Spre deosebire de ferestrele cu protectie de lac, care beneficiaza de 10 ani garantie, ferestrele cu protectie de poliuretan alb beneficiaza de 15 ani garantie.

La fel ca si alte obiecte din casa, ferestrele VELUX au nevoie de intretinere periodica, si pentru acest lucru va recomandam sa apelati la montatori autorizati VELUX. Apeland la serviciile unui Montator Partener VELUX puteti fi sigur ca acesta va folosi produse pentru intretinere si piese de schimb originale.

Care sunt operatiunile ce trebuiesc realizate periodic ?

Cele mai uzuale servicii de mentenanta a ferestrelor de mansarda sunt :

  • Relacuire periodica ( cu exceptia ferestrelor „imbracate” in poliuretan ).
  • Curatarea sau inlocuirea filtrului de praf.
  • Gresarea balamalelor .
  • Gresarea arcurilor ( in cazul in care se opteaza pentru o fereastra cu dubla deschidere).
  • Curatarea ramelor de etansare.
  • Verificare suruburilor exterioare.
  • Inlocuirea garniturilor.

Cand trebuie sa apelati la serviciile de mentenanta ?

In general , pentru a proteja cat mai bine fereastra, de actiunea daunatoare a razelor solare, se impune ca relacuirea ferestrei sa se realizeze odata la 3-4 ani. Aceasta presupune curatarea cu un material abraziv foarte fin a vechiului strat de lac si aplicarea unui nou strat.

Deasemenea, tot la interval de 3-4 ani este necesar sa faceti si o gresare a balamalelor si a arcurilor ferestrei de mansarda, acest lucru impiedicand functionarea greoaie a acesteia.

Curatarea filtrului de praf si a ramelor de etansare se face dupa caz, in functie de impactul pe care il are mediul inconjurator asupra acestora. Astfel in cazul in care locuiti intr-o zona cu mult praf ( ex. la dumneavoastra in zona se fac lucrari de constructii sau excavatii ), curatarea filtrului de praf ar trebui facuta anual. Periodicitatea curatarii ramelor de etansare este strans legata de prezenta in zona a pomilor. Este recomandat ca, in cazul in care in zona in care locuiti se gasesc multi pomi inalti, curatarea ramelor sa se faca in fiecare toamna, dupa caderea frunzelor. In acest fel puteti fi sigur de faptul ca partile laterale ale ramei de etansare nu se vor bloca din cauzele frunzelor.

Verificare suruburilor exterioare ar trebui facuta odata la 2-3 ani, asigurandu-va astfel ca piesele metalice ale ferestrei sunt bine prinse si ca ofera o etansare corecta a geamului termopan.

Inlocuirea garniturilor la ferestrele de mansarda VELUX se face dupa expirarea perioadei de garantie a produsului ( 10 ani pentru ferestrele cu protectie de lac si 15 ani pentru ferestrele cu protectie de polyuretan ). In cazul in care ati optat pentru o fereastra economica ( modelul VELUX GZL ), ar trebui sa stiti faptul ca puteti sa adugati un rand suplimentar de garnituri, obtinand in acest fel o etansare termica si fonica mai buna . Acest lucru se poate face oricand, neafectand in niciun fel garantia produsului.

Este important sa retineti faptul ca semnand un contract de mentenanta periodica a ferestrelor de mansarda, cu un Montator Partener VELUX, garantia montajului poate creste pana la 5 ani .

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.