Intretinerea inteligenta a masinii

reparatii_si_intretinere_clime_auto_467923967_mareNeglijarea unui autovehicul, chiar dacă nu este nou, poate costa foarte mult in termeni economici și de siguranța.

Când mașina este în primii doi sau trei ani de viața, este normala efectuarea controalelor stabilite la termen de către fabricant și trebuie să ne îndreptam spre atelierul mecanic la primul zgomot dubios. Odată iesita din garantie, entuziasmul trece, iar lucrurile se schimba: intretinerea costa. De ce trebuie să mergem la mecanic? Este drept ca mașinile de astăzi nu au nevoie de ingrijiri frecvente, și ca la unele socuri pot rezista. Totuși, fără sa punem la socoteala ca o mașina în forma este mai sigură, a cheltui ceva astăzi de multe ori înseamnă a evita o cheltuiala mult mai mare în viitor. Dacă de mai bine de un an mașina voastră nu a mai intrat într-un atelier mecanic și a parcurs în fiecare zi drumuri solicitante, e bine să o supuneti unui control. Si, in acord cu lucrarile facute acasa, tineti cont de cateva sfaturi.

La multe masini, arborele motor si cele care pun in miscare supapele sunt colegate intre ele de o curea dentata care, cu parcurgerea kilometrilor, se slabeste; daca cedeaza poate cauza daune serioase care ne pot face sa scoatem din buzunare mii de lei. Verificati in cartea tehnica a masinii sau la mecanic daca trebuie schimbata. Intervalul de substitutie poate sa varieze de la 60000 la 240000 km, iar costurile variaza si ele foarte mult.

Discurile de frana sunt proiectate sa dureze cel putin dublu fata de pastile. Totusi, daca nu facem substitutia celor din urma la timp, este posibil sa se impuna schimbarea tuturor. Se va auzi un zgomot metalic cand franati, ceea ce inseamna ca pastilele sunt terminate: suportul lor metalic distruge discul.

Lichidul de racire nu trebuie schimbat si nu se consuma. Daca, insa, este vreo pierdere, care nu merita o reparatie, din cand in cand o completare necesita. Nu folositi apa, ci antigel preparat. Magazinele de piese auto ofera o gama larga de produse optime.

Motoarele masinilor moderne au nevoie de un ulei special, foarte costisitor. In momentul schimbarii uleiului tentatia de a alege un ulei ieftin este mare: dar, mai ales daca parcurgeti multi kilometri si motorul este turbo, nu va convine. Pe langa uzura precoce si riscul de defectiuni, veti consuma mai mult, atat ulei, cat si combustibil.

Avand in vedere importanta pe care o are vizibilitatea, stergatoarele trebuie sa fie intotdeauna in buna stare. Un alt motiv pentru care trebuie controlate este faptul ca cele vechi se deterioreaza si apoi, implicit, pot zgaria parbrizul.

De cele mai multe ori, un magazin auto de buna calitate, precum Pieseshop.ro va poate scapa de o multime de probleme, motiv pentru care, atunci cand achizitionati o masina este bine sa va orientati si spre un astfel de magazin.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.