Intretinerea saltelelor relaxa

Cu siguranta in momentul in care ati achizitionat o saltea relaxa doriti sa stiti si cum o puteti intretine, daca se deosebeste cu ceva fata de alte saltele, daca exista anumite solutii speciale pe care sa le puteti aplica acestor saltele si alte elemente de acest tip.

In orice caz, aceste saltele relaxa Bucuresti nu se deosebesc de alte saltele din privinta modului in care acestea sunt ingrijite dar totusi, specialistii recomanda ca acestea sa nu fie curatate cu multa apa intrucat aceasta poate sa distruga calitatile saltelei si sa riscati sa dormiti pe un pat ud. Aceste element din urma nu este deloc recomandat intrucat favorizeaza aparitia bacteriilor, acarienilor, mucegaiului si a alergenilor iar acestea pot avea consecinte grave asupra sanatatii.

Mici trucuri pentru intretinerea saltelelor relaxa

Pentru a va bucura mai mult timp de beneficiile oferite de acest tip de saltele trebuie sa tineti cont de anumite mici trucuri legate de intretinerea lor. Pana la urma nu exista nici un lucri care sa tina o vesnicie dar macar puteti sa ii prelungiti viata printr-o intretinere corecta.

O data la sase luni specialistii recomanda sa intoarceti salteaua relaxa de pe o parte pe alta dar sa si achizitionati o husa de protectie pentru ca asa va fi mult mai usor sa o curatati de praf.

Husa de protectie este absolut esentiala pentru ca nu doar ca va va proteja de praf dar dar va si ajuta sa va imbunatatiti sanatatea.

Cum sa curatati saltelele relaxa?

Curatarea saltelei incepe de la aspirarea acesteia iar acest procedeu este recomandat sa il faceti cat mai des. Praful din saltea nu cauzeaza decat probleme sanatatii, poate chiar favoriza aparitia unor alergii iar acest lucru este destul de neplacut.

In cazul in care salteaua relaxa s-a murdarit si nu doriti sa utilizati metode conventionale pentru a o curata atunci trebuie sa stiti ca pe piata exista solutii profesionale pentru a le curata.

Aceste solutii sunt special concepute pentru saltelele relaxa iar in momentul in care achizitionati o astfel de saltea puteti intreba comerciantii unde puteti sa achizitionati asemenea solutii. Aceste solutii se aplica direct pe zona afectata de pete si se curata cu o perie moale sau o carpa din bumbac. Nu insistati sa frecati prea tare zona afectata de pete intrucat riscati sa deteriorati suprafata.

Sfaturi privind eliminarea bacteriilor si acarienilor

Daca doriti sa eliminati acarienii, alergenii si praful mult mai eficient atunci puteti sa utilizati masina de calcat setata pe functia pentru aburi. In acest fel veti reusi sa curatati saltelele relaxa mult mai eficient.

Pentru a prelungi viata saltelei evitati sa supuneti saltelele relaxa la socuri si sa nu lasati copii sa sara pe suprafata lor. Aceste socuri pot deteriora mult mai rapid salteaua si in acest fel sa nu reusiti sa profitati chiar de timpul prevazut de producator pentru a putea utiliza salteaua.

Daca acesti pasi sunt urmati cu strictete nu exista nici un motiv ca salteaua relaxa sa nu reziste foarte bine in timp. Intretinerea saltelelor reprezinta o parte foarte importanta pentru prelungirea duratei de utilizare dar si pentru mentinerea lor in mod corespunzator pana data viitoare cand veti avea nevoie de o saltea.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.