Istoria brandului de automobile Ford

Numele de Ford nu mai are nevoie de nicio prezentare. Toata lumea stie ca este unul dintre cele mai mari branduri de automobile din lume si ca produce masini de cea mai buna calitate la preturi mici. Cu toate astea, compania ascunde mult mai multe informatii in cei peste 100 de ani de activitate si reuseste sa uimeasca prin constanta calitatii pe care a pastrat-o de-a lungul timpului.

Henry FordPovestea Ford a inceput in 1903, cand 12 investitori, in frunte cu Henry Ford au infiintat o firma ce avea sa devina istorie. Inceputurile companiei din Detroit nu au fost fabuloase, producandu-se doar cateva masini pe zi, cu piese comandate de la alti producatori, continuarea insa a schimbat cursul istoriei automobilelor.

Revolutia Ford a venit in 1908, cand fabrica din Detroit a reusit sa scoata de pe banda de productie modelul T, prima masina fiabila, eficienta si cu un pret rezonabil, care se putea conduce usor si era usor de intretinut. Acest model a avut un succes deosebit si rasunator imediat.

Continuarea a fost aproape evidenta, cei de la Ford reusind sa creeze si sa dezvolte numeroase modele din ce in ce mai performante si mai ieftine si sa atinga cote de vanzari impresionante, mentinandu-se de-a lungul intregii istorii in topul celor mai mari companii de autovehicule din lume.

Aproape toata istoria Ford s-a invartit in jurul unui singur om, Henry Ford. Daca la inceput, acesta era doar o parte din investitori, in 1919, impreuna cu fiul sau au cumparat toate participatiunile actionarilor minoritari si au devenit proprietarii de drept ai companiei, lucru extrem de inteligent, care a adus familiei Ford numeroase beneficii de-a lungul anilor.

Practic, Ford a reprezentat o revolutie pentru piata de automobile din lume si a indeplinit un vis comun, pe care il impartaseau deopotriva oamenii de rand si presedintele companiei. Henry Ford a reusit sa creeze o serie de fabrici eficiente de-a lungul intregii lumi si sa combine detalii extrem de importante, precum calitate a automobilelor, muncitori bine platiti si preturi rezonabile.

Astazi, uriasa companie isi pastreaza locul pe o piata extrem de aglomerata a automobilelor si reuseste sa creeze inca masini performante si piese auto la pret redus. Acestea respecta din ce in ce mai multe criterii de calitate, care implica si o buna integrare in mediul inconjurator, siguranta si aspect futurist, deosebit.

Cu siguranta, istoria Ford nu se va opri aici si va continua pe o panta ascendenta mult timp de azi inainte, inventand si reinventand numeroase modele incredibile care vor rula pe drumurile lumii ducand mai departe numele uriasei companii.

Daca detii o masina ce apartine acestei marci si cauti piese la preturi bune, arunca o privire la aceste piese auto Ford.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.