Istoria IBM

IBM reprezinta prescurtarea de la International Business Machine si reprezinta o multinationala ce vinde tehnologie IT si consultanta in acest sens. Compania este localizata in Statele Unite, New York. IBM este una dintre cele mai vechi companii din domeniu, datand inca din secolul 19. Momentan, acestia vand computere, Hardware pentru acestea si software. De asemenea, ofera servicii de infrastructura si diverse servicii de hosting.

Cel care conduce astazi compania este Ginni Rometty, presedinte si CEO. Originile IBM incep in 1901, cand s-au unit firmele Tabulating Machine, International Time Recording si Computing Scale. Ulterior, in 1911 a fost incorporata si firma CTR. Numele de IBM a aparut abia in anul 1924, pe 13 februarie . Pe vremea aceea, IBM se ocupa de mai multe afaceri si avea chiar si o revista a angajatilor. Produsele lor constau in ceasuri si alte instrumente de masurare a timpului. In timpul razboiului, pe langa produsele pe care le producea, IBM a inceput sa produca si arme de razboi precum carabina M1 si o pusca automata.

In 1948, Ibm anunta prima masina de calcul din istoria firmei.In 1960, compania lanseaza primul super computer: 7030 Stretch. Acesta nu este un succes comercial, insa este unul dintre primele computere lansate de IBM. In 1964 lanseaza insa sistemul 360, un sistem care are mult mai mare succes si transforma practic industria calculatoarelor.In 1975, compania cunoaste o crestere substantiala, ajungand la venituri de 14,430 milioane de dolari si la nu mai putin de 288 647 de angajati.

Astazi, este una din cele mai mari companii care produce computere IBM Blade Center, avand peste 433000 de angajati in toata lumea.  Aceasta are 11 centre de cercetare in lume si foarte multe inventii patentate in tehnologie. Angajatii IBM au castigat 5 premii Noble, 4 premii Touring, 5 medalii in tehnologie si 5 medalii in stiinta.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.